Armata Română, gata să acționeze la nevoie în plină epidemie: "Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile"

Armata Română, gata să acționeze la nevoie în plină epidemie: "Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile" © facebook

În contextul pandemiei de coronavirus și a situației de urgență instituie în România, Armata a decis să intervină și să își pună la dispoziție ajutorul.

Ministrul Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, a anunțat, printr-o postare pe pagina lui de Facebook, că militarii românii sunt pregătiți să intervină oricând, în caz de nevoie.

Astfel, Nicolae Ciucă spune că l-a informat pe Președintele Klaus Iohannis în legătură cu sprijinul pe care Armata Română îl oferă, în plină criză.

"L-am informat pe Președintele României despre acțiunile întreprinse la nivelul MApN și l-am asigurat că militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.", a scris Nicolae Ciucă, în mesajul de pe Facebook.

De asemenea, Președintele s-a arătat mulțumit de sprijinul venit din partea militarilor români, astfel că le-a transmis, la rândul lui, un mesaj.

"Președintele României, Klaus Werner Iohannis, le-a transmis mulțumiri militarilor pentru efortul depus până acum și le-a urat multă sănătate și succes în îndeplinirea misiunilor.", a mai adăugat Generalul Ciucă.

Militarii români, măsuri de precauție împotriva coronavirus

Ministrul Apărării a mai vorbit și despre întrevederea din spațiul virtual avută cu oficialii unităților medicale militare, în vederea combaterii extinderii virusului.

"In cursul dimineții am discutat, prin sistemul de videoteleconferință, cu comandanții spitalelor militare, Direcției medicale și cu cel al Institutului Cantacuzino despre măsurile în curs de implementare sau cele care urmează să le luăm la nivelul MApN pentru prevenirea și limitarea efectelor COVID-19.", mai spune Ciucă, în mesajul lui.

"Am analizat totodată zonele unde personalul militar deja acționează cât și structurile pregătite să acționeze la solicitarea Comandamentului pentru Situații de Urgență. Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei", mai explică Generalul Nicolae Ciucă.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro