Artişti celebri, în faţa judecătorilor / Magda Catone şi Claudiu Bleonţ sunt în fruntea listei

+3 click pentru
galerie

Magda Catone şi Claudiu Bleonţ, alături de alţi mari artişti, au declarat război angajatorilor, după ce au au fost „ţepuiţi” la bani.

Zeci de actori, printre care Magda Catone şi Claudiu Bleonţ, au deschis un proces la Tribunalul Bucureşti, solicitând ca Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti şi Ministerul Culturii să achite mai multe sporuri salariale pe care angajatorii au „uitat” să le plătească. Iar miza este destul de mare, dacă ţinem cont că sporurile lunare pentru condiţii grele primite de actori variază între 829 şi 1.388 lei, care se adaugă la salariile cuprinse între 5.528 şi 10.328 lei.

După ce au analizat probele depuse la dosar, judecătorii au decis, încă de la primul termen: „Obligă pârâtul să plătească reclamanţilor, membri de sindicat, drepturile salariale cu titlu de spor pentru condiţii vătămătoare sau periculoase de muncă, conform deciziei 138/31.10.2018 şi Notei de fundamentare nr. 7194/31.10.2018, pentru perioada 01.09.2018-30.09.2018. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea privind plata diferenţelor de drepturi salariale cu titlu de spor pentru condiţii vătămătoare sau periculoase de muncă, pentru perioada 01.07.2017-01.07.2018. Cu apel în 10 de zile de la comunicare, cererea depunându-se la Tribunalul Bucureşti-Secţia a VIII-a”.

Culmea, deşi i-a fentat pe actori cu plata pe un an, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti nu vrea să plătească nici măcar luna septembrie, indicată în sentinţă, aşa că a atacat hotărârea, formulând apel. În aceste condiţii, Magda Catone, Claudiu Bleonţ şi ceilalţi actori vor fi citaţi din nou, pentru a-şi susţine cauza la Curtea de Apel Bucureşti.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro