Asasinii italianului incendiat în portbagaj la Măgurele fac victime și din pușcărie / I-a lăsat cu ochii în soare
De Narcis Voica.
Publicat pe 04.06.2022 la 23:36
Actualizat pe 04.06.2022 la 23:36
Carmen și Valentin Bărbălău, soții acuzați că au ucis un afacerist italian, apoi au tranșat cadavrul și l-au incendiat, în apropiere de Măgurele, fac victime și din spatele gratiilor.
- Soții suspectați că au ucis un afacerist italian, l-au tranșat și l-au incendiat s-au trezit cu un nou dosar
- Ei sunt acuzați că au tras țeapă unei firme
- Societatea încearcă să îi execute silit, ca să recupereze banii
Carmen și Valentin Bărbălău, suspecți în dosarul crimei care a îngrozit România, sunt acuzați, mai nou, și de o țeapă trasă unei societăți comerciale, care, recent, a deschis un proces, în încercarea de a recupera banii datorați. Însă, cum cei doi vor lipsi din peisaj în următorii 20 de ani, dacă vor fi găsiți vinovați de omor calificat și profanare de cadavre, probabil firma escrocată ar trebui să-și ia gândul de la bani.
Conform unor surse judiciare, crima ar fi fost comisă pe fondul unei crize de gelozie, după ce Valentin Bărbălău (27 de ani) l-a prins în căminul conjugal pe afaceristul italian, aflat în vizită la nevasta lui (23 de ani). După crimă, Valentin și Carmen au tranșat cadavrul și l-au îndesat în saci, apoi s-au dus pe un câmp, în apropiere de Măgurele, unde au incendiat mașina în care se afla trupul măcelărit, pentru a distruge toate probele.
În 2019, Carmen și Valentin Bărbălău au ajuns în fața instanței, după ce tânăra a cerut emiterea unui ordin de protecție. În hotărârea instanței apare o mențiune extrem de interesantă, care demonstrează că ucigașul umbla încă de pe atunci înarmat până în dinți și că era considerat extrem de periculos. Dar, cum în opinia instanței, orice infractor are dreptul de a umbla înarmat, aceasta a decis: „Respinge cererea privind obligarea pârâtului de a preda poliţiei armele deţinute, ca neîntemeiată”.
„Admite în parte cererea de emitere a ordinului de protecţie, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti pentru reclamanta Bărbălău Carmeluţa Adriana, CNP ..., cu domiciliul în ... în contradictoriu cu pârâtul Bărbălău Valentin, CNP ...cu domiciliul în ... Obligă pârâtul să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de reclamantă, cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a acestora în faţa unor instanţe de judecată, a unor organe de urmărire penală sau a altor instituţii şi autorităţi publice, faţă de domiciliul acesteia şi faţă de minorii ..., născut la data de ...şi ..., născută la data de .... Interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanta. Măsurile de protecţie sunt valabile timp de 6 luni de la pronunţare. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune conform art.32 alin.1 din Legea nr.217/2003 rep. Respinge cererea privind obligarea pârâtului de a preda poliţiei armele deţinute, ca neîntemeiată. Executorie şi obligatorie inclusiv pentru reclamantă”, este hotărârea dată de magistrații de la Judecătoria Sectorului 5.
Un an mai târziu, femeia a solicitat emiterea unui nou ordin de protecție, iar instanța i-a admis cererea, dispunând totodată ca Valentin Bărbălău să se trateze la cap, pe o durată de 6 luni, şi să prezinte Secţiei 19 Poliţie dovada faptului că a urmat o consiliere psihologică. „Admite în parte cererea precizată de reclamanta BĂRBĂLĂU CAMELUŢA ADRIANA, în contradictoriu cu pârâtul BĂRBĂLĂU VALENTIN. In temeiul art. 23 din Legea nr. 217/2003 dispune emiterea unui ordin de protecţie, prin care se stabilesc în sarcina pârâtului, timp de 6 luni de la data pronunţării prezentei hotărâri, următoarele măsuri-obligaţii şi interdicţii: - obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 200 m faţă de reclamantă (cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a ambelor părţi în faţa unor instanţe de judecată, a unor organe de urmărire penală sau a altor instituţii şi autorităţi publice), faţă de locuinţa reclamantei, faţă de locul de muncă al reclamantei, faţă de minorii BEA, ns. la data de ...şi BAA, ns. la data de ..., precum şi faţă de unităţile de învătământ ale minorilor. - interzicerea oricărui contact inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanta; - stabileşte locuinţa minorilor la locuinţa mamei-reclamante. În temeiul art. 23 alin. 4 lit. a) din Legea nr. 217/2003 obligă pârâtul să se prezinte, pe durata ordinului de protecţie, în fiecare vineri, ora 09:00, la Secţia 19 Poliţie, pentru supravegherea respectării ordinului de protecţie. În temeiul art. 23 alin. 3 din Legea nr. 217/2003 obligă pârâtul să urmeze consiliere psihologică, pe o durată de 6 luni şi să prezinte Secţiei 19 Poliţie dovada efectuării acestora”, a decis instanța, în 2020.