Asistent ATI infectat cu COVID-19, mărturii de pe patul de spital: "Am febră 38 și tușesc"

Asistent ATI infectat cu COVID-19, mărturii de pe patul de spital: "Am febră 38 și tușesc" © pexels

Un asistent medical de pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Sibiu a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus și a ieșit pozitiv. Astfel, el a fost internat la Boli Infecțioase și spune că se simte bine.

Asistentul, pe nume Sergiu Danciu, a avut simptome și a solicitat testarea pentru COVID-19. Rezultatul a fost pozitiv, iar el a fost imediat internat, spunând că „în bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital, nu să intri în contact fără să ști”.

„Să stai în terapie să ți se spună că nu mai vine cazul și în 20 minute apare la ușă.... Bine că șefii stau acasă și vorbesc doar prin telefon, materiale închise la șeful de secție în vestiar... medici care stau în cabinet și asistenții și infirmierele să intre la pacienții suspecți...", afirmă Sergiu.

"Stati 8 ore că nu sunt materiale! Nu se știe dacă are covid, dar nici nu l-am testat! Rușine Spitalul Clinic Județean Sibiu secția ATI #pozitivcovid19 asistent medical”, scrie asistentul medical pe Facebook, expunându-și, astfel, nemulțumirea.

Cadrele medicale se îmbolnăvesc continuu

Din fericire, bărbatul spune că starea lui este bună.

„Sunt relativ bine. Am febră 38 și tușesc”, a spus el, pentru Mediafax.

Cazul asistentului nu este singular, peste 100 de cadre medicale fiind infectate cu noul coronavirus, chiar de către pacienți. În lipsa echipamentelor de protecție, angajații din sistemul medical sunt victime sigure în fața virusului


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro