Asistenta medicală Lenuța Buta a fost reintrodusă pe lista deceselor Covid-19. Anunțul INSP
Publicat pe 04.06.2020 la 10:50 Actualizat pe 04.06.2020 la 10:50
Autoritățile sanitare au revenit asupra cauzei decesului asistentei medicale din Botoșani. Cauza morții Lenuței Buta a fost, din nou, rectificată. Ultima raportare a INSP arată că femeia a murit, de fapt, de noul coronavirus, așa cum s-a anunțat inițial.
Autoritățile sanitare au revenit asupra cauzei decesului asistentei medicale din Botoșani. Cauza morții Lenuței Buta a fost, din nou, rectificată. Ultima raportare a INSP arată că femeia a murit, de fapt, de noul coronavirus, așa cum s-a anunțat inițial.
Lenuța Buta, moartă de Covid-19
Ministerul Sănătăţii a revenit în urmă cu scurt timp în cazul decesului Lenuței Buta, asistenta medicală în vârstă de 46 de ani din Botoșani, care a luptat până în ultima clipă pentru pacienții COVID.
O nouă rectificare în cazul Lenuța Buta. Asistenta medicală de 46 de ani din Botoșani, care și-a dat ultima suflare pe 23 mai, a murit din cauza infectării cu noul coronavirus, a anunțat INSP.
Lenuța Buta, asistenta medicală din Botoșani, a fost astfel reinclusă pe lista deceselor Covid-19.
Ministerul Sănătății ceruse reanalizarea cazului Lenuței Buta. Inițial, autoritățile sanitare au inclus-o pe femeia la decesele Covid, dar ulterior, au retras-o ținând cont că ultimele două teste arătau rezultat negativ.
„Conform Ordinului Ministerului Sănătății 961/2020 și informațiilor primite de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat, acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19, deși în momentul decesului avea două teste negative pentru coronavirus”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat, potrivit Observator.
Lenuța Buta, în vârstă de 46 de ani, era asistentă medicală la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani. Femeia a ajuns în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, iar pe 23 mai, s-a stins din viață.
„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensiv”, declara Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, în urmă cu puțin timp.