Asta este singura țară din Europa neatinsă de coronavirus! Cum a reușit să se ferească de COVID-19

Asta este singura țară din Europa neatinsă de coronavirus! Cum a reușit să se ferească de COVID-19 © Hepta

Chiar dacă întreaga planetă luptă cu pandemia de COVID-19, există, totuși, anumite țări care au reușit să „fenteze” până acum noul coronavirus. Una dintre ele este chiar în Europa și știm și cum au reușit autoritățile să le ferească de virusul ucigaș.

În Muntenegru sunt aproximativ 640.000 de locuitori și, totuși, niciun caz raportat de coronavirus până în prezent. Cum au reușit?

Cum a „fentat” Muntenegru pandemia de coronavirus

Potrivit lui Igor Galich, șeful Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru, sunt 392 de persoane aflate sub supraveghere, iar starea a 2.000 de persoane este atent urmărită. Însă, nu a fost depistat niciun caz până în prezent. 

„Nu există cazuri de coronavirus în ţară. 392 de persoane se află sub supraveghere medicală, de la începutul răspândirii bolii, urmărim starea a 2.000 de persoane”, a explicat Galich.

Acest lucru reiese din cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care nu a numit Muntenegru ca fiind una dintre țările infectate în Europa.

Concret, autoritățile din Muntenegru au interzis circulația în anumite țări considerate ca fiind focare de infecție, precum Italia, China, Spania, Iran sau Coreea de Sud. La nivel mondial, noul coronavirus a ucis peste 5.800 de persoane, în timp ce peste 156.000 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19.

În timp ce situația s-a îmbunătățit în China, acolo unde au fost înregistrate doar 15 noi cazuri în ultimele 24 de ore, alte țări abia acum traversează cea mai neagră perioadă. Italia a stabilit duminică un nou record de morți: peste 350 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului, 260 dintre cazuri doar în Lombardia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro