Asta înseamnă pentru ei distanțarea socială. În plină criză de coronavirus, zeci de ieșeni s-au adunat la slujba pentru pomenirea morților / FOTO

+8 click pentru
galerie

În plină criză de coronavirus, zeci de ieșeni s-au adunat la slujba pentru pomenirea morților © Facebook Dragos Pascaneanu

Să vezi și să nu crezi! Aceasta a fost reacția unui ieșean atunci când și-a văzut vecinii adunați în curtea bisericii.

În plină pandemie de coronavirus și în timp ce autoritățile se luptă să ia măsuri pentru stoparea răspândirii virusului, ba ne și îndeamnă să respectăm distanțarea socială, zeci de ieșeni se pare că nu iau în serios deloc efectele contactării virusului Covid-19.

Așa se face că sâmbătă, 21 martie, la slujba de pomenire a morților, în curtea bisericii Sfântul Nicolae Socola din Iași s-au adunat aproape 100 de persoane pentru a-și pomenii morții.

Oameni de toate vârstele, de la copii, la bătrâni s-au înghesuit în curtea lăcasului de cult pentru a împărți pachete cu mâncare. Imaginile scandaloase cu zecile de oameni au fost surprinse de un bărbat, de la balconul apartamentului în care locuiește.

Cele aproape 100 de persoane au petrecut ore bune în curtea bisericii, iar despre distanțarea socială nici nu s-a pus problema. Nici o persoană aflată la slujba de pomenire nu a respectat distanța de un metru și jumătate, măsură impusă în aceste vremuri de către autorități, pentru evitarea contactării coronavirusului.

Chiar dacă distanțarea socială nu s-a respectat și zeci de oameni au stat în grup în curtea bisericii, nimeni nu s-a autosesizat. Nici autoritățile din oraș, dar nici preoții nu au reacționat în acest caz.

Imaginile surprinse au fost postate pe Facebook și au stârnit au val de reacții extrem de dure. Internauții au criticat inconștiența de care au dat dovadă cei adunați în curtea bisericii.

”Nu pot să cred”, Doamne ferește”, ”Ne merităm soarta”, ” Acum ei sunt actorii. Maine, cu regret, s-ar putea sa fie subiectul tragediei”, au fost doar câteva dintre reacțiile celor din mediul online.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro