Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea Părintelui Arsenie Boca. Minunile nenumărate făcute de Sfântul Ardealului

Astăzi se împlinesc 30 de ani de la moartea Părintelui Arsenie Boca. Minunile nenumărate făcute de Sfântul Ardealului © Facebook

Astăzi, pe 28 noiembrie, se împlinesc 30 de ani de la moartea Părintelui Arsenie Boca. Cel supranumit Sfântul Ardealului a încetat din viaţă cu puţin timp înainte de Revoluţie, la vârsta de 79 de ani.

Părintele Arsenie Boca şi-a presimţit moartea şi chiar cu puţin timp înainte de a pleca la Domnul, acesta şi-a luat la revedere de la toate locurile dragi şi de la credincioşi. În ceea ce priveşte moartea sa, au existat tot felul de variante. Unii spuneau că a murit după ce a fost persecutat de comunişti, fiind legat de un copac în pădure. Alţii spuneau că părintele a fost otrăvit. Deşi el a trecut prin multe clipe grele, din cauza comuniştilor, moartea sa a fost, însă, una naturală, aşa cum au povestit maicile care i-au fost aproape. Se pare că Părintele Arsenie Boca avea probleme cu inima încă din tinereţe, aceasta fiind, de altfel, şi cauza morţii sale. 

Sfântul Ardealului a făcut multe minuni

Mormântul Părintelui Arsenie Boca a devenit loc de pelerinaj după moartea sa şi mulţime de credincioşi merg pentru a se ruga. Toţi cei care s-au rugat cu credinţă Sfântului Ardealului, aşa cum a fost numit, au primit răspuns, iar unii dintre aceşti credinioşi au ales să vorbească şi despre minunile care s-au înfăptuit în urma rugăciunilor.

În cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca” a fost povestită o întâmplă extrem de emoţionantă. După ce a spovedit şi a împărtăşit pe un bărbat care nu vedea, părintele Arsenie Boca l-a invitat să iasă din biserică. Oamenii s-au oferit să-l ajute, dar părintele le-a spus că se va descurca singur. Şi aşa a fost, pentru că orbul îşi recăpătase vederea.

Un alt caz asemănător este cel al altui orb, care a sta timp de o lună la mănăstire. După vecernie, părintele Arsenie Boca l-a luat afară şi l-a pus să se uite în sus. Bărbatul i-a spus uimit că începe să zărească ceva. La fel s-a întâmplat în fiecare zi, timp de o săptămână, pentru ca în tot acest timp bărbatul să-şi recapete vederea.

O altă minune a părintelui Arsenie Boca este cea care are în centru un copil.

„Când părintele Arsenie a ieşit din biserica Mănăstirii Prislop, toţi oamenii care stăteau jos pe pajişte, lângă izvor, s-au ridicat în picioare să-i sărute mâna părintelui. Doar un copil a rămas jos. Unchiul copilului i-a zis părintelui să-l ierte pe copil că nu s-a ridicat, deoarece acesta nu poate, niciodată nu şi-a putut folosi picioarele. „Ba poate”, a zis părintele şi a întins mâna copilului. Copilul a prins cu mâna un deget al părintelui şi s-a ridicat în picioare. De atunci nu a mai avut nimic şi a putut să meargă”, relata preotul, potrivit cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”, a povestit preotului hunedorean Oprea Crăciun, din Cinciş, în urmă cu ceva timp, potrivit Adevărul.

În anul 2015, Patriarhia Română a precizat că Părintele Arsenie Boca va fi canonizat, dar că acest proces este îndelungat. De asemenea, în urmă cu o lună, pe 28 octombrie 2019, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a precizat că canonizarea Părintelui Arsenie Boca a fost acceptată, iar în curând se va face şi anunţul oficial al trecerii Părintelui Arsenie Boca în rândul Sfinţilor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro