Atenție, bucureșteni. Ministrul Transporturilor a anunțat cum se va circula după 15 mai cu metroul: ”Vom avea sprijinul angajaţilor MAI”
Publicat pe 12.05.2020 la 08:47 Actualizat pe 12.05.2020 la 08:47
Odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, vom avea noi reguli de respectat. În ceea ce privește transportul în comun, mai ales în orașele mari, acolo unde poate produce probleme, autoritățile vin cu acum cu noi lămuriri.
Odată cu ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, vom avea noi reguli de respectat. În ceea ce privește transportul în comun, mai ales în orașele mari, acolo unde poate produce probleme, autoritățile vin cu acum cu noi lămuriri.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, conform Realitatea Plus, care vor fi noile reguli de circulație cu metrou după data de 15 mai.
Conform ministrului de Transporturi, bucureștenii vor trebui să păstreze distanțarea socială și să nu creeze aglomerație în stații sau în trenuri. Noile măsuri ce vor fi impuse, spune ministrul, vor fi adoptate din alte state membre UE care au ieșit înaintea noastră din starea de urgență și care au avut un rezultat foarte bun.
”Vrem să solicităm păstrarea acelei distanţe de un metru între călători. Am văzut anumite recomandări. Ne uităm ce se întâmplă în alte state membre unde erau marcate locurile cu un autocolant de o anumită culoare scaunele, respectiv locurile din tren erau marcate şi doar acolo puteau sta călătorii. Este un proces foarte complicat, dar nu imposibil. Nu exclud acest lucru, dar aş vrea să văd în primele zile după 15 mai cum se respectă regulile stabilite. Cu siguranţă pot fi ridicate anumite restricţii sau pot fi impuse restricţii noi în funcţie de cum evoluează acest mod de transport", a explicat ministrul Transporturilor.
Și cum aglomerația se produce din cauza faptului că foarte multe persoane merg în aceeași direcție și la aceeași oră, Lucian Bode, spune că timpul de așteptare a fost redus la minimum, însă, oamenii trebuie să respecte regulile, chiar dacă asta înseamnă o mică întârziere la locul de muncă, ori acolo unde trebuie să ajungem neapărat.
"Avem 65 de trenuri. Am făcut în aşa fel programul, începând cu data de 15 mai, încât timpii de aşteptare între două trenuri să nu depăşească între două - trei minute, în cele mai multe situaţii, până la maximum 10, 12 minute. Am redus la minimum posibil timpii de aşteptare. Am solicitat sprijin de la Ministerul de Interne, iar domnul Vela şi-a dat acordul sa gasim solutii pentru a organiza accesul la metrou, să nu avem acele aglomerari, un număr de 600-700 de mii de cetățeni circulau pe zi înainte de criză. Noi vom avea, pe langa personalul nostru de pază, sprijinul MAI pentru a asigura o fluență la metrou și a păstra distanța la gurile de acces pentru a nu aglomera nepermis de mult accesul în stații și în trenuri", a mai explicat Lucian Bode.