Atenţie! Care sunt simptomele coronavirusului ce trebuie să te trimită, de urgenţă, la medic

Atenţie! Care sunt simptomele coronavirusului ce trebuie să te trimită, de urgenţă, la medic

Coronavirusul care s-a declanşat în China şi care a luat aproape 100 de vieţi, a ajuns să fie cea mai mare teamă a oamenilor din întreaga lume. Asta, după ce, trei cazuri au apărut şi pe alte continente. Acum autorităţile încearcă să împiedice transformarea virusului ucigător într-o adevărată epidemie, iar milioane de oameni, care se tem pentru viaţa lor, caută cu disperare să afle simptomele bolii apărute în China.

Cel mai râspândit mod de a contacta virusul ucigător sunt spaţiile aglomerate, atenţionează specialiştii. De asemenea, aceştia ne avertizează şi în privinţa simptomelor acestui virus, fiind unele asemănătore unei simple răceli, dar care pot evolua şi în afecţiuni mult mai garve.

Conform Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, coronavirusul se manifestă ca o banala gripă.

Cum se transmite coronavirusul

- transmiterea virusului se face pe cale aeriană

- contactul cu o suprafaţă deja contaminată cu acest virus

Simptomele acestui virus pot apărea între 2 şi 14 zile de la expunere, însă trebuie să fim foarte atenţi la modul în care ne simţim, pentru a ajunge de urgenţă, dacă este cazul, la medicul specialist.

- febra ridicată

- nasul care curge

- tusea

- greutatea de a respira

- durerile de cap şi gât

- starea generală de rău

Acest virus este mult mai periculos pentru bătrâni, bebeluşi, femeile însărcinate sau persoanele cu un sistem imunitar scăzut.

De asemenea, de ştiut este şi faptul că acest virus poate crea şi afecţiuni respiratorii.

- pneumonie

- bronşita

- disfuncţii ale organelor

- pierderea vieţii

Ce este coronavirusul

Virusul ucigător din China poartă numele de 2019-nCoV şi face parte din familia coronavirusurilor. Cele mai cunoscute până acum sunt SARS și MERS. El afectează de obicei animalele. De aceea, specialiştii au crezut că infectarea oamenilor ar fi fost cauzată de animale.

Modalităţi de prevenire

Pentru a nu intra în contact cu acest virus, specialiştii au oferit câteva sfaturi pentru a reduce riscul de infecţie cu virusul din China.

- splărea cât mai des a mâinilor

- acoperirea nasului şi a gurii

- evită persoanele care au simptomele unei răceli

- găteşte bine carnea şi ouăle

- evită contactul cu animalele

Tratament

Până în acest moment nu s-a identificat un tratament contra virusului din China. Însă, specialiştii lucrează la crearea unui vaccin împotriva acestei specii de coronavirus.

Persoanele infectate ar trebui sa primeasca asistenta medicala pentru tratarea simptomelor. Pentru cazurile mai grave, tratamentul ar trebui sa asigure functionarea organelor vitale. Oamenii care cred ca ar fi putut fi expusi la noul virus din China trebuie sa apeleze imediat la medic.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro