Atenție la lentilele de contact! Pot fi o sursă de infectare cu coronavirus

Atenție la lentilele de contact! Pot fi o sursă de infectare cu coronavirus © pixabay

În plină pandemie de coronavirus, oamenii încearcă să se protejeaze cât mai mult împotriva virsului ucigaș. Medicii recomandă să nu se folosească lentilele de contact în această perioadă deoarece pot fi o sursă sigură de infectare cu COVID-19.

Pandemia de coronavirus s-a instaurat în țara noastră în urmă cu mai multe săptămâni, astfel că în aceste momente România este în stare de urgență, iar oamenii încearcă să se protejeze cât mai mult împotriva virusului din China.

Medicii recomandă în acesată perioadă să nu fie purtate lentile de contact deoarece aceastea pot fi o sursă de infectare cu COVID-19.

Deși se știe că virusul se răspândește prin prin picăturile respiratorii sau prin atingerea unei suprafețe sau a unor obiecte și apoi atingerea gurii sau a nasului, COVID-19 se poate instaura în corp și prin ochi, potrivit Centrelor de Prevenție și Control. 

Astfel, lentile de contact nu sunt recomandate în această perioadă deoarece purtării acestora pot fi mult mai predispuși să-și atingă mereu ochii decât cei care poartă ochelari sau cei care nu au nevoie de corectarea vederii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro