Au fost suspendate toate operaţiile şi internările care nu sunt urgente. Măsura anunțată de către autorități, valabilă pentru 30 de zile
Publicat pe 05.10.2021 la 17:49 Actualizat pe 05.10.2021 la 17:49
Tulpina Delta a luat cu asalt țara noastră, asta după ce s-au înregistrat peste 15.000 mii de cazuri în ultimele 24 de ore. În urmă cu câteva ore, autoritățile au făcut un anunț îngrijorător prin care au declarat faptul că toate internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe se suspendă pentru 30 zile în spitalele publice din ţară. Decizia a fost luată din cauza avalanşei de cazuri de COVID care pune presiune pe sistemul medical. Iată care sunt excepțiile.
- Au fost suspendate operațiile și internările care nu sunt urgente
- Care sunt excepțiile în care sunt posibile aceste intervenții
România se află față în față cu valul patru al pandemiei, astfel zilnic crește numărul cazurilor infectate cu virusul nimicitor crește de la o zi la alta, mai mult decât atât, ajungând la rezultate record încă de la începutul pandemiei.
În urmă cu scurt timp, autoritățile au mărturisit că medicii sunt foarte solicitați în aceste momente, astfel sunt nevoiți să facă un anunț, nu chiar plăcut.
Au fost suspendate toate operaţiile şi internările care nu sunt urgente
Recent, autoritățile au venit cu o măsură de ultimă oră, astfel toţi pacienţii care aveau programate intervenţii chirurgicale sau internări în următoarea perioadă trebuie să ia legătura cu medicii lor, asta deoarece în această dimineaţă au fost şedinţe în toate spitalele, iar manegerii au anunţat că pentru următoarele 30 de zile se suspendă toate operaţiile şi internările care nu sunt urgenţe.
Totodată, autoritățile care au făcut acest anunț, au declarat care sunt excepțiile de la această decizie, care, știm cu toții, nu este deloc pe placul românilor.
Care sunt excepțiile de la această măsură
În timp ce toți cei care nu au programată o intervenție chirurgicală care nu necesită o urgență, sunt amânați pentru 30 de zile, o parte a populație are excepție de la această măsură. Prin urmare, nu vor fi afectaţi de această decizie pacienţii care au cancer, cei care fac dializă, femeile însărcinate sau urgenţele, cum ar fi victimele unor accidente.
S-a ajuns în această situaţie pentru că nu mai sunt paturi pentru bolnavii de covid. În acest moment, sunt internaţi în jur de 14.000 de bolnavi infectaţi cu Sars-Cov2, iar în jur de 1.500 aşteaptă în unităţile de primiri urgenţe să se elibereze un loc.
Din păcate, numărul cazurilor creşte de la o zi la alta. Astăzi, spre exemplu, în Bucureşti am depăşit incidenţa de la 10 cazuri la 1.000 de persoane și totdatăt autorităţile activează mecanismul european de protecţie civilă, prin care cer ajutorul altor state pentru că mai avem stocuri dintr-un medicament folosit pentru bolnavii de covid, pentru doar 2-3 săptămâni.
CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Sibiu care avea certificat fals de vaccinare a murit de COVID-19. Ce le-a spus medicilor