Au mai murit două persoane. În total, gripa a luat 25 de vieţi

Au mai murit două persoane din cauza gripei © Arhiva

Virusul gripal din România a luat 25 de vieţi. Gripa a mai ucis încă două persoane.

Bilanţul victimelor a fost anunţat luni de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din Cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele două victime răpuse de virusul gripal sunt două femei în vârstă de 64, respectiv 66 de ani.

Femeia de 64 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost confirmată cu virusul gripal tip A subtip (H1)pdm09.

Cea de-a doua victimă, bătrâna în vârstă de 66 de ani, din judeţul Caraş-Severin a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Conform cadrelor medicale, femeia în vârstă de 64 de ani nu era vaccinată antigripal, iar cea de-a doua victimă, femeia din Caraş-Severin, avea antecedente vaccinale încă necunoscute. 

Bilanţul victimelor răpuse de gripă a crescut cu rapiditate, astfel Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat oficial epidemie de gripă la nivelul întregii ţări.

Ultimele patru victime răpuse de gripa aveau între 26 şi 67 de ani. Dintre acestea, o singură persoană era vaccinată anti-gripal.

De asemenea, la nivel naţional, au fost anunţate peste 7.000 de persoane care au contactat virsul gripal.

Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică ne recomandă să ne prezentăm la spital în cazul în care simţim orice simptom al bolii sau să ne adresăm medicului de familie sau primului cadru medical din localitatea în care ne aflăm. Medicii obligă cetăţenii la purtarea măştilor de protecţie, care sunt vitale în această perioadă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro