Austria a anunțat că se opune aderării României la Schengen: "Ministrul de Interne a precizat că nu există o aprobare”
Publicat pe 06.12.2022 la 16:24 Actualizat pe 06.12.2022 la 16:24
Karl Nehammer, cancelarul austriac, susține că Austria se opune aderării României la Schengen. Acesta a mărturisit că nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea Schengen și că este nevoie de mai mult timp. Iată ce declarații a făcut!
- Austria a anunțat oficial că se opune aderării României
- Iată ce a declarat Karl Nehammer!
Cancelarul Austriei a declarat marți, 6 decembrie, că Austria se opune integrării României în spațiul Schengen. Declarația făcută vine după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a mers la Viena acolo unde s-a întâlnit cu ministrul de interne Gerhart Karner.
Austria a anunțat că se opune aderării României la Schengen
Austria se opune integrării României în spațiul Schengen, iar cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a făcut primele declarații despre această decizie.
„Ministrul de Interne a precizat clar că nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria.
Asta înseamnă că au sărit granița externă a Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a declarat Karl Nehammer.
Klaus Iohannis a mărturisit că va negocia până în ultimul moment
Klaus Iohanins a declarat că încă se negociază și se discută pe această temă, iar joi se va vorbi la masa Consiliului despre această decizie.
"Încă se discută, se negociază. Joi, această chestiune se va afla pe masa Consiliului în format JAI ai miniștrilor de Interne și Justiție. Acolo sigur că se va discuta această chestiune. Până atunci încă e nevoie de negocieri, încă se discută pe textul acestei decizii.
Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment și să aducem decizia unde o dorim noi. Nu ne vom opri din discutat și negociat până în ultimul moment. În condițiile în care deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu pot fi tocmai identice.'', a declarat președintele României.