Autorităţile din Târgu-Jiu descind în mai multe cartiere. Persoanele cu care a intrat în contact italianul infectat cu coronavirus vor fi izolate

Autorităţile din Târgu-Jiu descind în mai multe cartiere © Arhiva

Din cauza italianului infectat cu coronavirus care a intrat în contact cu mai multe persoane, acum în Târgu-Jiu, în mai multe cartiere din oraş, continuă operaţiunea de prelevare de probe.

Persoanele care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus sunt supuse prelevării probelor biologice. După recoltare, acestea vor fi trimise la Institutul “Matei Balș” din București.

Până la sosirea rezultatelor, timp de 14 zile, persoanele care au luat contact cu italianul vor sta izolate la domiciliu.

În toată această perioadă, jandarmii din Târgu-Jiu îi vor verifica zilnic pe aceştia pentru a vedea dacă respectă măsurile luate de autorităţi, pentru a nu răspândi virusul.

De asemenea, pe perioada celor 14 zile, autorităţile se vor asigura că persoanele izolate au tot ceea ce le trebuie din punct de vedere alimentar, dar vor beneficia şi de asistenţă medicală în permanenţă.

Traseul italianului bolnav de coronavirus în România

Potrivit informaţiilor obţinute de autorităţi, pe 18 februarie, la ora 23:45 a ajuns pe Aeroportul Internaţional Craiova, cu o cursă de Bologna. Apoi a mers la o firmă de închirieri auto din Craiova pentru a lua o maşină.

Pe 19 februarie, cei doi au ajuns la socrii, în satul Peşteana. Italianul şi-a lăsat copilul la bunici, iar el a plecat spre Târgu Jiu. 

Pe 20 februarie, italianul a mers să-şi plătească taxele şi impozitele la Primăria Drăguţeşti.  În aceeaşi zi, dar şi pe 21 februarie, bărbatul se duce la mai multe întâlniri de afaceri.

Pe 22 februarie, italianul s-a întors la locuinţa socrilor din Peşteana, şi-a luat fiul şi a plecat spre Craiova.

Pe data de 22 februarie, italianul a plecat cu avionul, spre Bologna. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro