Averea incredibilă a interlopului protejat de „Judecătoarea mafiei” / „Speciala” care băga oameni în pușcărie se droga cot la cot cu traficanții
De Narcis Voica.
Publicat pe 13.10.2023 la 23:41
Actualizat pe 13.10.2023 la 23:41
„Judecătoarea mafiei”, care le dădea colegilor din județul Suceava lecții de combatare a crimei organizate în timp ce se droga cot la cot cu interlopii și le sifona secrete din dosare DIICOT, are un partener extrem de priceput.
- Partenerul de dosar al judecătoarei Ana Maria Chirilă a făcut o avere impresionantă sub nasul autorităților din Suceava
- Pe lângă limuzine și vile, cămătarul Pînzari s-a pricopsit și cu niște imobile, luate de la datornici
- Într-o dubă folosită la trafic, DIICOT a descoperit aproape 30.000 de pachete de țigări
Mihai Pînzari, partenerul de dosar al judecătoarei Ana Maria Chirilă, alias „Judecătoarea mafiei”, a clădit, sub nasul magistraților, un adevărat imperiu. Vile, mașini de lux, ceasuri scumpe, dar și autoturisme de teren și dube – pe care le folosea la traficul cu țigări de contrabandă – sunt doar câteva dintre bunurile agonisite de interlop, sub nasul autorităților din Suceava.
La toate acestea se adaugă casele luate cu japca de cămătarul Pînzari de la oamenii pe care i-a sechestrat, fiindcă s-au împrumutat la el și n-au reușit să achite la timp ratele și dobânda. Problemele au apărut în momentul în care pe fir a intrat DIICOT, iar la solicitarea procurorilor antimafia instanța a pus sechestru pe unele bunuri.
Interlopul vânat de procurorii antimafia și-a cumpărat o judecătoare anti-antimafia
Însă, cum România este plină de infractori descurcăreți, interlopul vânat de procurorii antimafia și-a cumpărat o judecătoare anti-antimafia.
Adică o judecătoare„promafia”, conform dublei negații din limba latină.
Recte judecătoarea Ana Maria Chirilă, care oferea mafiei locale informații din dosarele DIICOT, le dădea traficanților de droguri șestul când procurorii solicitau mandate de percheziție și îi punea pe mafioți să schimbe telefoanele, când anumite numere erau vizate de interceptări.
Și, fiindcă după atâta muncă, era nevoie și de puțină distracție, judecătoarea care dădea sentințe și trimetea oameni în pușcărie băga droguri în ea, de față cu mafioții. Și nu oriunde, ci chiar la ea acasă! Fiindcă polițiștii n-ar fi avut tupeu să spargă ușa judecătoarei, pentru a-i captura pe traficanții care se drogau cot la cot cu magistratul aflat în plin protest pentru pensia specială.
Joi, Ana Maria Chirilă, care, conform unui comunicat oficial, dădea sentințe cu creierii prăjiți de droguri, a fost săltată de procurori și dusă cu duba în fața magistraților din Capitală.
„Admite propunerea de arestare preventivă, formulată de de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție– Secţia de Urmărire Penală, prin referatul nr.3167/P/2022 în ceea ce îi privește pe inculpații CHIRILĂ ANA - MARIA şi PÎNZARI MIHAI. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor CHIRILĂ ANA- MARIA şi PÎNZARI MIHAI, pe o durată de 30 de zile, de la 12.10.2023 până la data de 10.11.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă în ceea ce îi privește pe inculpații CHIRILĂ ANA- MARIA şi PÎNZARI MIHAI. În temeiul art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpatul Pînzari Mihai, în cuantum de 680 de lei, se va avansa din fondul Ministerului Justiției. Cu contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 12.10.2023”, este decizia contestată deja de cei doi parteneri de afaceri.
Despre combinațiile celor doi, Parchetul General preciza, joi:
„Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:
Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală din PÎCCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore față de o inculpată, având calitatea de judecător în cadrul unei instanțe din județul Suceava, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (2 fapte) și a infracțiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
Luare de mită;
Complicitate la trafic de influență;
Deținere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
Punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).
Cu privire la infracțiunile reținute la punctul 1, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că inculpata, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informații privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate.
De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate.
Referitor la infracțiunea de favorizarea infractorului, s-a reținut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziții a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.
Cu privire la infracțiunea reținută la punctul 2 (luare de mită), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție, produse alimentare ș.a.) în legătură cu măsurile dispuse și hotărârile pronunțate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.
Cu privire la infracțiunea reținută la punctul 3 (complicitate la trafic de influență), s-a reținut fapta inculpatei care, fără a promite că va influența în mod direct magistrații dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezența sa la întâlnirea dintre martorul denunțător (cumpărător de influență) și o altă persoană, i-a creat martorului denunțător convingerea că respectiva persoană are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obținerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.
Cu privire la infracțiunile reținute la punctele 4 și 5 (deținere de droguri pentru consum în formă continuată și punere la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată), potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deținut în locuința sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziția unor persoane locuința sa în vederea consumului de droguri.
În același dosar, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală din PÎCCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore și față de un alt inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
Dare de mită şi Complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că inculpatul a promis, oferit și remis foloase necuvenite inculpatei menționată anterior, în scopul obținerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.
Totodată, s-a reţinut că inculpatul, prin promisiunea implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a încurajat-o pe inculpata mai sus menţionată să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri.
În dosar au fost efectuate 12 percheziții domiciliare autorizate în cauză, fiind audiate mai multe persoane având calitatea de suspecți sau martori.
Măsura reținerii judecătorului a fost avizată de către Secția de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii”.