Avionul ucrainean ce transporta 176 de pasageri ar fi fost doborât de Iran

Un avion ucrainean ce transporta 176 de pasageri ar fi fost doborât de Iran © Pixabay

Surse de la Pentagon confirmă faptul că avionul ucrainean în care se aflau 176 de pasageri şi s-a prăbuşit în Iran ar fi fost lovit de o rachetă a armatei iraniene. 

Avionul Boeing 737 al Ukraine International Airline care s-a prăbuşit miercuri la Teheran a fost doborât din greşeală de Iran. În urma acestei tragedii, 176 de oameni au murit, potrivit media americană care a citat surse din cadrul serviciilor americane de informaţii, potrivit Reuters şi AFP.

Revista Newsweek, posturile de televiziune CBS şi CNN citează responsabili, sub acoperirea anonimatului, care sunt convinşi că apărarea antiaeriană a doborât zborul PS752 al UIA chiar după la câteva clipe după ce a avut loc decolarea.

Potrivit unui oficial american care a invocat date înregistrate de sateliţi, avionul care a avut ca destinaţie Kievul se afla în aer de două minute în momentul în care a fost detectată lansarea a două rachete rachete sol-aer.

De asemenea, oficialul citat de Reuters a mai susţinut că după ce a acest lucru a fost depistat a urmat o explozie în apropierea avionului. Având în vedere cantitatea de căldură degajată de avion, acesta era cuprins de flăcări în momentul în care s-a prăbuşit.

În acelaşi timp, doi oficiaili americani au susţinut că Washingtonul este de părere că doborârea avionului s-ar fi produs în mod accidental.

În urma prăbuşirii acestui avion, aproximativ 50 de experţi din Ucraina au ajuns la Teheran joi pentru efectuarea anchetelor şi decriptarea cutiilor negre ale avionului Boeing al UIA.

"Într-un moment sau altul, ei vor da cutiile negre, ideal companiei Boeing, dar şi dacă le trimit Franţei sau altei ţări este bine", a declarat Donald Trump.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro