VIDEO / Descoperire şocantă la azilul din Timiş! A funcţionat în continuare după ce autorităţile l-au închis
Publicat pe 21.02.2019 la 10:05 Actualizat pe 21.02.2019 la 10:19
Un azil din Timiş, unde erau internaţi mai mulţi bătrâni, a fost închis de autorităţi. La doar trei zile distanţă, autorităţile au descoperit că instituţia încă funcţiona.
Un azil din Timiş, unde erau internaţi mai mulţi bătrâni, a fost închis de autorităţi. La doar trei zile distanţă, autorităţile au descoperit că instituţia încă funcţiona.
Bătrânii care se aflau internaţi la azilul din Timiş se confruntau cu o mizerie de nedescris. Fără baie, fără sală de mese, toaletă în curte și fără lenjerii de pat sunt doar câteva dintre condițiile din instituţia de bătrâni a satului Liebling, județul Timiș.
Miercuri seară, comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit că azilul încă funcţiona, bineînţeles, în aceleaşi condiţii. Oamenii legii veniseră să lipească pe clădire decizia de închidere.
Administratorul instituţiei, la care veneau lunar 2000 de lei de la familiile bătrânilor, s-a încurcat în propriile lui explicaţii.
Controlul iniţial care a dus la decizia de închidere a scos la iveală situaţia dezastruoasă a căminului precum lenjerii murdare, mâncare stricată sau mucegai.
Deşi activitatea căminului de bătrâni a fost suspendată din cauza condiţiilor iar toţi cei 11 bătrâni ar fi trebuit mutaţi la spitalul din Deta, doi dintre aceştia încă se aflau aici. Bătrânii au primit ajutorul medicilor iar administratorul nu a ştiut să ofere explicaţii privind situaţia.
„A refuzat să răspundă la orice solicitare a instituţiilor de pe raza judeţului Timiş. A primit de la DSP suspendarea activităţii. Astazi a primit inchiderea unitatii de la Protectia Consumatorului.” a spus comisarul şef al Protecţiei Consumatorului Timiș, Mihaela Ignat, potrivit observator.tv.
Acum câteva zile controlul a evidenţiat infernul în care trăiau cei 11 bătrâni: vase nespălate, mâncare stricată, prosoape murdare, carne expirată şi câteva alimente aruncate într-o pungă. Oamenii stăteau câte trei- patru în cameră, la comun, femei şi bărbaţi.
A.S.