Bacalaureatul și Evaluarea Națională, afectate de pandemia de coronavirus. Ce soluție a găsit Asociația Părinților?

Bacalaureatul și Evaluarea Națională, afectate de pandemia de coronavirus © Arhiva

Pandemia de coronavirus a afectat România pe toate planurile, până și învățământul are acum de suferit din cauza acestui virus.

Eevii care au cel mai mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus sunt cei din clasa a VIII-a și a XII-a.

Pentru că acum se învăța de acasă prin intermediul unor platforme online, mulți elevi, dar și părinți se gândesc cu groază dacă și în condiții se va desfășura atât Evaluarea Națională, cât și Bacalaureatul.

Însă, se pare că există o soluție pentru ca aceste două etape importante pentru elevi să nu fie afectate de starea de urgență decretată din cauza virusului Covid-19.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, speră că totul să revină la normal până în lunile când elevii vor trebui să susțină aceste două examane. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Iulian Cristache spune că dacă școala va fi suspendată și în lunile mai-iunie, cea mai bună soluție ar fi aceea ca mediile elevilor să fie încheiate pe baza notelor pe care le-au luat până la acel moment.

„În ceea ce privește examenele de Evaluare și de Bacalaureat, se poate vorbi de sacrificarea concediilor, dar și a perioadei de vacanță, să se poată susține examenele mai târziu. Dar nu este obligatoriu ca perioada de prelungire să fie egală cu cea suspendată”, spune Cristache pentru Gândul

De asemenea, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a mai declarat că toți părinții și elevii trebuie să stea liniștiți. În nicio situație nu se va pune problema înghețării anului școlar 2019-2020.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro