„Medicii au cerut ajutor altor spitale, dar au fost refuzaţi!” Un băieţel din Slatina a murit în 45 de minute

„Medicii au cerut ajutor altor spitale, dar au fost refuzaţi!” Un băieţel din Slatina a murit în 45 de minute © foto simbol Pixabay

Scenariu de-a dreptul dramatic pentru o familie din Slatina. Băieţelul lor, de doar 11 ani, a murit fulgerător fiind suspect de gripă.

Sâmbătă, virusul gripal a făcut trei victime la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Au murit un adult, un tânăr de 19 ani şi un băieţel de doar 11 ani.

Primele două victime au fost testate rapid şi a fost indicată prezenţa virusului gripal. În cazul băieţelului care a ajuns în comă la spital, nu s-au efectuat rapid testele şi a murit fulgerător, după doar 45 de minute petrecute la Urgenţă.

Diagnosticul pus de medici a fost de bronhopneumonie, fiind recoltate probe de la Medicina Legală pentru depistarea gripei. Până acum nu există confirmarea sau infirmarea de la Institutul Cantacuzino pentru gripă, potrivit realitateaoltului.ro.

Alexandru a fost refuzat de Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”

Vineri, copilul a ajuns la spital cu temperatură 41.

„Copilul a fost dus la UPU, știu cazul pentru că am fost sunat. Medicul de la infecțioase a sunat la Craiova, însă acolo nu l-au primit pentru că nu au ventilatoare, apoi au contactat Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, unde s-a invocate același motiv, nu îi mai primesc pe pacienți și din cauza fricii. Au sunat apoi la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, care nu a reușit să găsească niciun loc.(...) Practic această instituție a devenit una fără valoare, care nu mai reușește să acorde sprijin celor aflați în nevoie. Medicii din Slatina nu au nicio vină, cazul i-a depășit, iar atunci când au cerut ajutor au fost refuzați” a spus medicul Renică Diaconescu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate Olt, potrivit observator.tv.

Băiatul a murit la 45 de minute distanţă de când a fost adus la spital, deja în comă.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro