Bănci implicate în înșelăciuni pe Internet / Cum acționează escrocii!
De Narcis Voica.
Publicat pe 31.08.2019 la 23:50
Actualizat pe 31.08.2019 la 23:36
Imaginația escrocilor nu are limite, iar asta a demonstrat-o, recent, ”manevra” unor ”țepari” care au implicat într-o faptă cu iz penal instituții bancare.
Imaginația escrocilor nu are limite, iar asta a demonstrat-o, recent, ”manevra” unor ”țepari” care au implicat într-o faptă cu iz penal instituții bancare.
În căutare de noi victime, escrocii au elaborat o strategie ingenioasă, implicând, de această dată, bănci cu renume din Europa. Autorii: români stabiliți în Marea Britanie. Metoda de înșelăciune este, pe cât de simplă, pe atât de eficientă. ”Țeparii” care au ca adresă de corespondență imobile din UK contactează diferite persoane din România care scot la vânzare telefoane, camere video sau aparate foto și se arată interesați de produsele respective.
După câteva zile de negocieri, escrocii acceptă prețul solicitat de vânzător și explică faptul că vor trimite în cel mai scurt timp banii, pentru a demonstra să sunt de bună credință. Astfel, solicită datele bancare ale vânzătorului și măsluiesc niște presupuse ordine de plată, cu antetul și elementele de identificare ale unor bănci din Marea Britanie, implicându-le, fără știrea lor, în fapta cu iz penal.
Convinși că victimele au mușcat momeala, escrocii susțin că banca le solicită, pentru efectuarea viramentului, codul emis de firma de curierat. Asta, desigur, pentru a-i determina pe vânzători să trimită cât mai rapid coletul cu produsul. În momentul în care românii trimit coletul spre Marea Britanie și transmit ”cumpărătorilor” ID-ul acestuia, se rupe filmul: telefoanele de UK ale autorilor sunt închise imediat, aceștia ridică pachetul, iar românii creduli rămân cu buza umflată, fiindcă banca nu virează în contul lor nicio lețcaie.