Un bărbat din Iaşi a ucis 24 de persoane pentru a-şi răzbuna familia

Un bărbat din Iaşi a ucis 24 de persoane pentru a-şi răzbuna familia © Arhivă

Un bărbat din Iaşi a omorât nu mai puţin de 24 de persoane pentru a-şi răzbuna familia, care fusese ucisă. Deşi acesta pare scenariul unui film de groază, ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa, iar ceea ce o să aflaţi în continuare este real şi a avut loc în România.

Bărbatul care a ucis 24 de oameni se numeşte Eugen Grigore, iar totul s-a întâmplat în anul 1974. Atunci, bărbatul, care avea 27 de ani la vremea respectivă, lucra ca şi şofer. Într-o zi, când era plecat la muncă, mai mulţi indivizi au pătruns în casa sa pentru a fura. Aceştia nu ştiau că soţia şi cei trei copii ai acestuia sunt acasă, astfel că au fost prinşi în timp ce furau. 

Pentru a nu fi prinşi, indivizii i-au legat pe cei patru şi le-au dat foc casei în interiorul căreia aceştia au fost închişi. Chiar dacă Eugen Grigore a spus totul la poliţie, cazul a fost închis repede din lipsă de probe.

Eugen Grigore a ucis cu camionul 24 de oameni

Supărat de lipsa de reacţie a autorităţilor, Eugen Grigore a decis să-şi facă dreptate singur. După ce a consumat alcool, acesta s-a urcat la volanul maşinii pe care o conducea şi a intrat în plin în oamenii care îşi aveau întinse corturile la periferia oraşului Iaşi. Eugen Grigore a vrut să se răzbune în acest fel pe familiile indivizilor care i-au ucis, la rândul lui, familia.

Cazul a fost ţinut secret de regimul comunist

Cazul lui Eugen Grigore a avut loc în timpul regimului comunist, iar cei de la putere au decis ca lucrurile să fie ţinute secret, mai multe dezvăluiri fiind făcute în anii de după Revoluţie, potrivit informaţiilor din presă. Eugen Grigore a primit închisoare pe viaţă, însă a stat în spatele gratiilor până în 2000. Ulterior, acesta a fost internat într-un spital de boli psihice şi a murit în urmă cu zece ani. Eugen Grigore şi-a găsit sfârşitul pe stradă, acolo unde ducea zilele, fiind călcat de camion.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro