Un bătrân din Aninoasa şi-a dat toţi banii stânşi în zeci de ani, unui spital! 10.000 de euro, pentru bebeluşi

Un bătrân din Aninoasa şi-a dat toţi banii stânşi în zeci de ani, unui spital! 10.000 de euro, pentru bebeluşi © bzi.ro

Omenia poate schimba vieţi! Ion Cârstoiu, un pensionar de 72 de ani, originar din comuna argeşeană Aninoasa, a donat toate economiile adunate în zeci de ani, cât a lucrat ca şofer. 10.000 de euro au ajuns la secţia de neonatologie a spitalului din Câmpulung. Astfel, copiii care se nasc prematur vor primi o nouă şansă.

Ion Cârstoiu are o casă modestă, cu trei odăi, patru capre şi o maşină veche de când lumea. Nu are soţie sau copii, dar se mai gândeşte din când în când că, în tinereţe, şi-a îndemnat iubita să renunţe la copilul pe care urma să îl aibă împreună. Acum regretă, dar a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-i ajute pe alţii. 

Asta nu e tot! Din pensia lui de 1300 lei pe lună, bătrânul îngrijeşte şi un adolescent cu probleme de sănătate, potrivit bzi.ro.

"Datorită acestui fapt am zis să iau un incubator pentru nou-nascuţi. Am fost satisfăcut, am plecat aşa cu o inimă implinită. Am considerat că banii ăstia, dacă eu nu-i mai pot folosi, să-i folosească pentru sănătatea oamenilor. Sa fie mai cinstiti şi să aibă grijă de semenii lor.", a mărturisit Ion Cârstoiu, potrivit aceleaşi surse. 

Reprezentatul Spitalului Municipal din Câmpulung a spus câteva cuvinte de-a dreptul emoţionante despre gestul bătrânului. 

"Gestul bătrânului ne lasă fără cuvinte. Vor fi folosiţi pentru două monitoare funcţii vitale la terapie intensivă şi pentru un generator la neonatologie. Pe incubatoarele care vor fi cumpărate din banii donaţi va fi scris numele lui Ion Cârstoiu. Pentru ca oamenii să nu uite că şi omenia salvează.", a spus Nicolae Alexe.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro