Bătrânel care cânta la frunză, la Unirii, luat pe sus de polițiști: „Abia își susținea corpul tremurând într-un baston”

Bătrânel care cânta la frunză, la Unirii, luat pe sus de polițiști © Facebook

Este incredibil, dar adevărat. Un bucureștean a rămas de-a dreptul mut atunci când a asistat la o scenă care a stârnit mare revoltă în mediul online. Un bătrânel a fost luat pe sus de polițiști, pentru că a îndrăznit să cânte la frunză la metrou, pentru bani de medicamente.

Toată ipostaza a fost surprinsă de un martor, care a postat imaginea pe Facebook, alături de un mesaj care spune tot ce era de spus.

„Pasaj Piața Unirii, vineri seara, ora 21.

Un polițist în toată regula ce amenință un bătrânel ce cântă la frunză. Ce e greșit în lumea asta în care trăim?! Nu obișnuiesc să am asemenea postări, pentru că nu se schimbă nimic, dar, în seara asta, mi-a fost doar #scârbă. Scârbă pentru că știu să "își facă treaba" în fața acestor oameni care încearcă să își prelungească viața cu medicamente.

M-am oprit, deși nu am știut ce să fac, nu am putut să trec pur și simplu. M-am oprit și ascultam cum bătrânelul îi spunea ce boli are, ce pensie de 200 de lei și câte sute de lei dă pe medicamente, în timp ce abia își susținea corpul tremurând într-un baston. Mi s-au umplut ochii de lacrimi, până când, un domn s-a oprit și m-a întrebat ce se întâmplă. Când am mers împreună la domnul polițist, a spus că asta îi e meseria, că sunt oameni deranjați de acest bătrânel.

Când i-am spus că sunt atâția mizerabili pe stradă de care să se ia, și că tocmai de bătrânel care poate nu are pe nimenie a găsit.. în momentul acela bătrânelul s-a uitat la mine și mi-a spus: am familie, am familie acasă.. și nu cerșesc, cânt la frunză, și oamenii cărora le place cum cânt îmi întind o mână de ajutor pentru boala mea. La ora 21 seara, majoritatea ajungem acasă și ne aruncăm în pat. Bătrânelul acela, la ora 21 seara stă în pasaj la Unirii și "muncește" cu ultimele puteri. Face ce mai poate.

E prima dată când văd așa ceva cu ochii mei.. Aș mai scrie.. dar, nu știu cât sens are”, a scris utilizatorul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro