Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale sării de Himalaya. Cât de des este bine să o consumăm
Publicat pe 28.07.2023 la 13:09 Actualizat pe 28.07.2023 la 14:04
Sarea de Himalaya este una dintre cele mai consumate condimente din întreaga lume. Acest tip de sare se numără printre cele mai pure săruri și are o istorie de aproximativ 250 de milioane de ani. Acest lucru s-ar fi întâmplat, mai exact de pe vremea când oceanele ar fi acoperit cea mai mare parte a Terrei. Cât de benefică este, de fapt, sarea de Himalaya pentru organismul uman.
- Sarea de Himalaya este extrem de benefică pentru sănătatea corpului uman
- Ce spun specialiștii despre consumul acestui produs
Despre sarea de Himalaya știm că este obținută dintr-o mină de sare găsită în Pakistan. Mai mult decât atât, aceasta este prezentată consumatorului sub formă de cristale roz pentru a fi măcinate înainte de a fi utilizate sau consumate.
Sarea de Himalaya este extrem de benefică pentru sănătatea corpului uman
Sarea este unul dintre cele mai folosite produse de condimentat mâncarea din întreaga lume. Aceasta este recunoscută pentru calitatea excepțională în bucătărie, la preparatele gospodinelor, însă puțini cunosc adevăratele beneficii naturale pe care le are asupra organismului.
Ei bine, potrivit unui studiu făcut de specialiștii în nutriție, sarea de Himalya sau produsul de culoare roz este bogat în fier, calciu, potasiu, dar și-n elemente minerale, care permit o bună regenerare a sângelui.
Este evident că acest tip de sare este mai puțin rafinat, boabele sunt mai mari. Însă, sarea de masă este mai puternic prelucrată decât cea de Himalaya, asta pentru că mineralele din ea sunt sub formă coloidală, asta însemnând că sunt atât de mici încât celulele organismului le absorb cu ușurință.
Ce spun specialiștii despre consumul acestui produs
Sarea de Himalya este foarte folosită de bucătarii și gospodinele iscusite, iar asta pentru că ea ajută la detoxifiere, Totodată, acest tip de sare este un produs bogat în oligoelemente, în special în fier, calciu și potasiu și permite o bună regenerare a sângelui.
Totodată, sarea restabilește echilibrul acido-bazic (PH-ul sangvin) și acționează asupra disconfortului cauzat de refluxul gastric cronic. Sarea de Himalya este, totodată, un puternic detoxifiant, dizolvă sau demontează toxinele și substanțele nocive din corp.
Pe lângă beneficiile menționate mai sus, sarea de Himalya ajută la eliminarea metalelor grele, precum mercur și plumb.
Utilizarea apei sărate cu sare de Himalaya este foarte eficientă pentru tratarea osteoartritei, artritei, reumatismului deformant și calculi biliari. În concluzie, vă spunem că sarea de Himalaya stimulează și reglează tranzitul intestinal, cu efect foarte rapid.
CITEȘTE ȘI: Ce este sarea celtică și de ce este foarte important să o mâncăm! Unde se găsește și cum o alegem