Bilanț coronavirus în România! 145 de cazuri noi confirmate. Numărul total a ajuns la 17.857

Bilanț coronavirus în România! 145 de cazuri noi confirmate. Numărul total a ajuns la 17.857 © arhiva

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul de cazuri noi confirmate astăzi, 23 mai. Până la momentul de față, 17. 857 de persoane au fost despistate pozitiv cu noul tip de coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 145 de noi infectări cu noul virus Covid-19. Din cele 17.857 de cazuri confirmate, pe secțiile de Terapie Intensivă se află 196 de pacienți.

Până acum, 1.170 de persoane din județele Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De asemenea, în carantină institușionalizată se află 8.239 de persoane. Alte 54.974 de cetățeni se află în izolare la domiciliu, fiind asistați d epersonal medical.

La nivelul țării s-au efectuat 361.566 de teste pentru depistarea noului tip de coronavirus.

162 de români au revenit în țară

Grupul de Comunicare Strategică a mai declarat că mai mulți români care nu s-au putut întoarce din Spania în ultima perioadă, au fost readuși acasă cu sprijinul autorităților din România.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 162 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean spaniol, rezident în România”, se arată în comunicatul oferit de Ministerul Afacerilor Interne.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro