Bilanţul sumbru al victimelor din întreaga ţară: Gripa a luat 23 de vieţi
Publicat pe 07.02.2020 la 16:26 Actualizat pe 07.02.2020 la 16:31
Virusul gripal din România a luat 23 de vieţi. Bilanţul victimelor a crescut cu rapiditate, astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat oficial epidemie de gripa în România.
Virusul gripal din România a luat 23 de vieţi. Bilanţul victimelor a crescut cu rapiditate, astfel, Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat oficial epidemie de gripă în România.
Ultima victimă răpusă de virusul gripal este un bărbat în vârstă de 26 de ani, din judeţul Prahova. Tânărul avea condiţii medicale preexistente, însă a fost răpus de virus şi pentru că nu era vaccinat anti-gripal. Acesta a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09.
O altă victimă a virusului este o femeie în vârstă de 38 de ani din judeţul Sibiu. Femeia nu a fost nici ea vaccinată anti-gripal, fiind. Si în cazul femeii a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip H3.
Încă o victimă a gripei a fost şi un bărbat în vârstă de 67 de ani. Bărbatul din Ilfov era nevaccinat anti-gripal. Şi în cazul lui a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1) pdm09.
Gripa a mai răpus şi un bărbat în vârstă de 41 de ani. Constănţeanul avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale necunoscute, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.
De altfel, la nivel naţional au fost anunţate peste 7.000 de cazuri de îmbolnăvire de gripă.
Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică ne recomandă să ne prezentăm la spital în cazul în care simţim orice simptom al bolii sau să ne adresăm medicului de familie sau a primului cadru medical din localitatea în care ne aflăm. Medicii obligă cetăţenii la purtarea măştilor de protecţie, care sunt vitale în această perioadă.
De asemenea, este bine de ştiut că o simplă afecţiune a urechii ar putea agrava virusul gripal
Specialiştii ORL avertizează că otita nedepistată şi netratată la timp ar putea agrava virusul gripal. ”Eu cred că una din cauzele agravării gripei ar putea fi otita nedepistată care, mai ales în cazul copiilor care dezvoltă foarte ușor această boală, poate fi un punct de plecare pentru meningită, o infecție a creierului, cu potențial letal”, susţine Elena Lățcan.