Biologii laboratorului din Timișoara lucrează testele COVID-19 fără încetare: „O singură dată, în 10 ore, fac pauză”

Biologii laboatorului din Timișoara lucrează testele COVID-19 fără încetare: „O singură dată, în 10 ore, fac pauză” © captura video

Noile cifre în ceea ce privește numărul celor infectați se furnizează zilnic, dar pentru acest lucru, medicii și biologii depun eforturi supraomenești pentru a afla cât mai rapid rezultatele testelor și probelor pentru COVID-19.

Testele care confirmă sau infirmă infectarea cu noul coronavirus îi ajută pe medici să ofere tratamentul corespunzător fiecărei persoane bolnave.

Valerica Bică, biolog la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, vine zilnic la serviciu și speră ca testele să fie negative iar numărul celor infectați să fie cât mai scăzut. Ea se echipează și începe să lucreze la probele celor suspecți de coronavirus, potrivit Digi24.

„Avem probele introduse în aparat, reactivii și tot ce e necesar pentru a face extracția de ARN. După ce a terminat, ARN-ul cu master-mixul se introduce în mașina de PCR”, explică ea.

Testele pentru coronavirus, lucrate la foc continuu

Procedura amplă pe care recipientele cu probe le urmează înainte de a ajunge în laborator înseamnă multe ore de muncă istovitoare.

Doar pentru 24 de probe sunt alocate două ore de lucru efectiv, urmate de alte două ore, timp în care probele sunt citit de un aparat special. Între timp, biologii pregătesc următoarea tranșă de teste.

„O singură dată, în 10 ore, fac pauză. Mă dezechipez, fac pauză 15 minute și reiau” spune Valerica Bică.

„La mine nu m-am gândit deloc, nici eu nici colega nu ne-am gândit la așa ceva”, mai adaugă femeia.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro