Biserică din Maramureș, vandalizată din cauza unei idei „arogante și nesimțite”! Mesajele de pe pereții lăcașului de cult vorbesc de la sine

Biserică din Maramureș, vandalizată din cauza unei idei „arogante și nesimțite”! Mesajele de pe pereții lăcașului de cult vorbesc de la sine © facebook

O biserică din Maramureș a devenit victima unui act de vandalism, în urma căruia a fost deschis un dosar penal, iar făptașii sunt căutați de autorități. Motivul este unul halucintant.

Câteva persoane necunoscute au vandalizat o biserică din orașul Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș. Pe pereții lăcașului de cult apar mesaje jugnitoare, scrise cu vopsea albă. În acest sens a fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au declarat că sunt în derulare cercetări pentru a se afla cine se face vicnovat de această faptă.

„Polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost sesizați că peretele exterior al unei biserici din oraș a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe pereele exterior al bisericii d elemn. În cauză a fost întocmit dosar penal și se zontinuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale”, au transmis polițiștii.

Vandalii cu simț civic, apărătorii vecinilor

Un bărbat care a postat și o imagine cu biserica vandalizată, este de părere că motivul „agresiunii” lăcașului de cult s-ar datora modului în care preoții au decis să țină slujbele. Mai exact, aceștia ar fi scos boxele afară pentru a auzi toți credincioșii slujbele, însă acest lucru nu a fost pe placul tuturor localnicilor.

„Una din cele mai arogante și nesimțite idei ale multor preoți ortodicți din România a fost împărțirea slujelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forța religie la păgânimea din orașe,  amam lor de atei. O peroadp oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserica că ți-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriașii mai cucernici”, a fost mesajul bărbatului, pe contul său de Facebook.

De asemenea, bărbatul a mai dezvăluit faptul că preoții rugați să dea volumul mai încet ar fi replicat că majoritatea oamenilor se bucură să audă „dumnezeieștile cântări și să-și pună termopane dacă nu le place”.

„Iată că într-un orășel din apropierea orașului Baia Mare, Tăuții Măgheruș, unde enoriașii se săturaseră dă tot asculte slujbele la difuzor, dat la maxim (se auzea și la 2 km distanță), cineva, cu simț civic, probabil personificarea furiei întregului cartier, a lăsat un mesaj pe Sf. Lăcaș”, a mai adăugat bărbatul pe rețeaua de socializare.


 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro