Bombă în showbiz! Giani Kiriţă şi “Firicel” din “Las Fierbinţi”, “sifoane” la DIICOT?
De Narcis Voica.
Publicat pe 01.03.2020 la 23:50
Actualizat pe 01.03.2020 la 23:33
Ipoteză incredibilă în cazul fostului fotbalist Giani Kiriţă şi a actorului Cuzin Toma, alias “Firicel” din “Las Fierbinţi”: aceştia ar fi scăpat de mai multe dosare penale fiindcă ar fi „ciripit” la DIICOT!
Ipoteză incredibilă în cazul fostului fotbalist Giani Kiriţă şi a actorului Cuzin Toma, alias “Firicel” din “Las Fierbinţi”: aceştia ar fi scăpat de mai multe dosare penale fiindcă ar fi „ciripit” la DIICOT!
Misterul dosarelor de trafic de droguri „rezolvate” de DIICOT în cazul lui Giani Kiriţă şi cel al lui Cuzin Toma a fost elucidat: cei doi ar fi scăpat de puşcărie după ce au „ciripit” în faţa procurorilor. Actorul Cuzin Toma a fost ajutat, recent, de DIICOT, să fenteze puşcăria, deşi în ultimii ani a avut, conform portalului instanţelor de judecată, patru dosare de trafic de droguri. Toate, clasate de DIICOT.
„Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri. Confirmă soluţia de renunţare la urmărire penală cu privire la suspectul TOMA CUZIN, pentru săvârşirea a două infracţiuni de deţinere de droguri de risc în vederea consumului, fără drept, fapte din 13/01/2018 şi 23/05/2018, soluţie dispusă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, prin Ordonanţa nr. 562/D/P/2018 din data de 02/12/2019”, au decis judecătorii.
Culmea, anterior, DIICOT mai clasase două dosare ale lui „Firicel” - unul în 2016, altul în urmă cu aproximativ zece ani. Reporterii SPYNEWS au solicitat, pe 7 ianuarie a.c., nişte lămuriri din partea DIICOT, cu privire la modul în care se aplică legea în cazul unor anumite persoane, însă, deşi termenul legal era de 30 de zile, „oamenii legii” au încălcat flagrant legea, refuzând să răspundă chiar şi după aproape două luni.
Aceeaşi atitudine a avut-o DIICOT şi în cazul fostului fotbalist Giani Kiriţă, pe care l-au ajutat să primească ilegal 20.000 de euro. Povestea dosarului buclucaş al lui Kiriţă a început în 2017, când în presă au apărut informaţii potrivit cărora Giani Kiriţă ar fi fost cercetat într-un dosar DIICOT. Kiriţă s-a declarat atunci dezgustat şi revoltat, din cauza "minciunilor" publicate de "ziariştii răi", iar în apărarea sa au sărit chiar procurorii DIICOT, care au negat categoric existenţa unui asemenea dosar.
Astfel, ajutat de DIICOT, care a minţit, Kiriţă a deschis un proces de calomnie şi a câştigat în instanţă 20.000 de euro, „reprezentând daune morale pentru atingerea dreptului la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine aparţinând reclamantului”.
Ulterior, în primăvara anului 2018, reporterii SPYNEWS au descoperit că DIICOT a clasat dosarul lui Kiriţă pe şest şi a cerut în instanţă, la fel de discret, să se aprobe confiscarea cantității de 2,73 grame de cocaină, găsită asupra fostului fotbalist Giani Kiriță. Astfel, deşi cu un an înainte DIICOT nega existența unui dosar deschis pe numele lui Kiriță, judecătorii au decis, în 2018: ”Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală – Secţia de Combatere a Traficului de Droguri. (...) Confiscă de la intimatul KIRIŢĂ GIANI – STELIAN cantitatea de 2,73 grame pulbere albă care conţine cocaină aflată la camera corpuri delicte a I.G.P.R. – Direcţia Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă conform dovezii seria H nr.0204788/28.07.2016”.
Cum DIICOT a refuzat în repetate rânduri să explice de ce sunt clasate pe bandă rulantă dosarele unor anumiţi traficanţi de droguri, precum şi cele ale unor pedofili, există o singură explicaţie, confirmată, în exclusivitate pentru SPYNEWS, de surse judiciare: beneficiarii sunt colaboratori ai DIICOT, care „toarnă” periodic, pentru a se putea droga liniştiţi sub nasul poliţiştilor care, pur şi simplu, nu au ce să le facă.