Bucureștenii au luat cu asalt cimitirele și frizeriile, odată cu încetarea stării de urgență! Cum s-au bucurat românii de „libertate”

Bucureștenii au luat cu asalt cimitirele și frizeriile, odată cu încetarea stării de urgență! Cum s-au bucurat românii de „libertate” © pixabay

Astăzi, 15 mai, România a intrat în stare de alertă, ceea ce înseamnă relaxarea măsurilor de restricție impuse în perioada stării de urgență. Astfel, mai multe locuri publice au fost redeschise pentru români, care au dat năvală, fiind nerăbdători să își reia activitățile obișnuite.

Cimitirele din Capitală au fost luate cu asalt de credincioși, pentru a se ocupa de curățarea și pomenirea celor dragi trecuți în neființă. Astfel, zeci de oameni au decis ca prima zi de „libertate” să o petreacă printre locurile de veci.

Cea mai grea perioadă pentru cei cu persoane decedate a fost de Paște, când, de Înviere, nu au putut aduce Lumină Sfântă la mormitele celor dragi.

Cu toate acestea, chiar și în cimitire trebuie păstrată distanța socială și măsurile de protecție. 

„E foarte bine, de când așteptam, ne tot uitam la poartă și poarta era tot închisă”, a spus unul dintre oamenii prezenți în Cimitirul Bunavestire, din cartierul Giulești, potrivit Antena3.

Totuși, cetățenii sunt de părere că în cimitire, riscul de infectare este mult mai scăzut decât în alte locuri, spre exemplu în magazine, motiv pentru care sunt foarte mulțumiți de redeschidere.

Cozi interminabile și la frizerii

Nu doar cimitirele s-au redeschis de astăzi, ci și saloanele de îngrijire personală. Astfel că, încă de la primele ore ale dimineții, bucureștenii au format cozi în fața frizeriilor.

În fața unui mic salon din cartierul Berceni, nu mai puțin de șapte persoane așteptau afară la coadă. Toate persoanele își așteptau ordonat rândul, încercând să respecte și distanțarea socială. Chiar și discuțiile s-au făcut cu ceva reținere, potrivit aceleiași surse.

Așadar, se pare că românii se bucură destul de mult de ridicarea restricțiilor și de reluarea „capriciilor”, necesare până la urmă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro