Bucurie pentru pensionari, în plină criză de coronavirus! Pensiile vor veni mai devreme, dar Poșta Română impune anumite condiții
Publicat pe 29.03.2020 la 10:56 Actualizat pe 29.03.2020 la 10:56
Poșta Română vrea să aducă o rază de speranță în viețile pensionarilor din țară, astfel că s-a decis livrarea pensiilor mai devreme, în această lună. Mai exact, începând cu data de 1 aprilie, banii vor ajunge la beneficiari.
Poșta Română vrea să aducă o rază de speranță în viețile pensionarilor din țară, astfel că s-a decis livrarea pensiilor mai devreme, în această lună. Mai exact, începând cu data de 1 aprilie, banii vor ajunge la beneficiari.
Totuși, reprezentanții Poștei Române cer pensionarilor să respecte anumite condiții la primirea banilor.
Potrivit calendarului obișnuit de livrare a pensiilor, poștașii ajung la ușile românilor între 1 și 15 ale lunii.
În luna aprilie, însă, Poșta Română anunță că se depun eforturi intense pentru ca pensiile să ajungă mai devreme la oameni.
Pentru ca livrarea pensiilor să decurgă în condiții de siguranță, se cere respectarea unor măsuri obligatori, aferente perioadei dificile prin care trece România, respectiv criza mondială de coronavirus.
Ce reguli trebuie să păstreze pensionarii la primirea banilor
Se cere păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri între beneficiarul pensiei și poștaș, dar și deținerea unui pix propriu pentru a semna talonul de pensie. Aceste cerințe au fost făcute chiar de Directorul Poștei Române, Horia Grigorescu.
"Avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele. (...) Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze - de 1,5/2 metri - şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor", spune directorul companiei, Horia Grigorescu, pentru RTV.
"Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv.", a mai declarat Horia Grigorescu.