Buzoianca, suspectă de coronavirus, tranferată şi izolată la Bucureşti. Femeia s-a întors în urmă cu 7 zile de la Veneţia

Buzoianca, suspectă de coronavirus, tranferată şi izolată la Bucureşti © Arhiva

Buzoienii sunt în alertă, după ce o femeie întoarsă de 7 zile din Veneţia, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, prezentând simptome specifice infectării cu coronavirus.

Femeia a locuit o perioadă de timp în Veneto, iar în urmă cu 7 zile a revenit în România. La scrut timp însă, tânăra de 29 de ani a început să se simtă rău.

Femeie din Râmnicu Sărat s-a prezentat marţi dimineaţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, acuzând febră, tuse şi dureri musculare.

”Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Venetia. Vom aplica procedurile instituite de către DSP, izolarea pacientei ”, transmit reprezentanţii SJU Buzău, potrivit observator.tv.

Astfel, cadrele medicale au restricţionat accesul în UPU-SMURD. Atât pacienţii, cât şi vizitatorii acestora au fost direcţionaţi către o altă intrare în spital.

De altfel, pentru a se proteja, cadrele medicale din secţia UPU-SMURD şi-au luat măsuri de auto-protejare, dar şi de limitare a posibilităţilor de răspândire a unei eventuale infecţii cu coronavirus.

Pacientei nu i s-a pus până în acest moment diagnosticul. Aceasta va fi transferată, în condiţii speciale, la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, unde va fi supusă mai multor teste pentru a se stabili dacă a contactat sau nu virusul ucigaş din China.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro