Cadrele medicale din România se declară jignite de sporul oferit de Guvern: "Nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria"

Cadrele medicale din România se declară jignite de sporul oferit de Guvern: "Nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria" © pixabay

Mai mulți medici de la Spitalul Județean din Slatina se declară jigniți de sporul de 500 de euro, oferit de Guvern, pentru personalul medical care luptă cu noul virus COVID-19.

Cadrele medicale sunt nemulțumite de oferta Guvernului de a primi o sumă de bani în plus, pentru a continua să trateze pacienți infectați cu coronavirus.

„Întreg corpul medical s-a simţit jignit de această propunere pentru că niciodată nu a fost în discuţie o problemă financiară în ceea ce priveşte această epidemie de Covid şi atitudinea medicilor. De asta şi eu, dar şi ceilalţi colegi ai mei, am considerat că este o ofertă inoportună din partea domnului preşedinte şi a Guvernului.", a declarat George Craioveanu, medic SJU Slatina, pentru Mediafax.

Acesta a continuat, spunând că o astfel de ofertă a fost percepută într-un mod nepotrivit: "Da, pentru mulţi şi pentru mine aşa a fost percepută. (…) În aceste momente am avea nevoie de suport şi de echipamente de protecţie. Toată lumea ştie, nu e un secret lucrul acesta. Sper să nu ajungem în situaţia să nu avem echipamente de protecţie".

Cadrele medicale nu vor să accepte prima oferită de Guvern

Mai mult de cât atât, reprezentanții Federației Hipocrat spun că cei care vor primi prima de 500 de euro, o vor dona colegilor cu venituri mai mici.

"Acest spor a fost văzut de colegii mei medici ca o mită. Această postare îi aparține colegului meu George Craioveanu și am fost etichetat și eu acolo. Noi percepem lucrul acesta ca o măsură pozitivă, în dezacord total cu tot ce s-a discutat până acum ca măsuri. Vine această măsură care cumva ar trebui să ne mulțumească. Probabil că colegii mei și medicii au văzut această măsură ca o modalitate de a ne închide libertatea de a discuta liber despre ce se întâmplă în spitale.", a declarat doctorul Cătălin Dudu, vicepreşedintele Federaţiei Hipocrat.

De asemenea, această primă nu a fost oferită tuturor celor care lucrează în sistemul sanitar, ci doar celor care se confruntă ce pacienți infectați cu COVID-19.

"Trebuie să vedem și partea bună a lucrurilor și să înțelegem că nu toți angajații din sistemul de sănătate au primit acele măriri salariale. Nu e corect ca noi, cei care avem cele mai mari salarii din sistemul sanitar, să le refuzăm această plată legală și dată de către Guvernul României. Dar ca medic, într-adevăr, nu am nevoie de acești bani pentru a-mi face datoria. Mi-o voi face în continuare, iar acești bani ar putea fi folosiți pentru ridicarea unui spital, pentru aducerea de echipamente în spitalele existente", a mai adăugat medicul Cătălin Dudu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro