Călăul care a atacat-o pe Raluca Macovei, ajutat să iasă mai devreme din puşcărie / A ucis deja doi copii

+5 click pentru
galerie

Criminalul care a decapitat o fată, a atacat-o pe Raluca Macovei şi, lăsat în libertate, a ucis un băieţel de 10 ani, a fentat puşcăria cu jumătate de an, pe motiv că nu a avut condiţii bune de detenţie.

Vasile Miron, care este condamnat la închisoare pe viaţă, dar are posibilitatea de a ieşi după 20 de ani, şi-a pregătit deja terenul pentru ziua în care va cere liberarea condiţionată. Astfel, călăul de copii a obţinut o diminuare a pedepsei cu jumătate de an, întrucât în perioada 2012-2014, când era închis pentru că a decapitat o fată, nu a avut în puşcărie condiţii la standarde europene. Aşa că instanţa i-a tăiat 162 de zile din “coada” de 1.179 de zile pe care o avea. “Admite contestaţia la executare formulată de petentul-condamnat MIRON VASILE, în prezent deţinut în Penitenciarul Giurgiu. În baza art. 551 alin. 1 şi 8 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal consideră executate suplimentar 162 zile închisoare pentru perioada 24.07.2012-14.10.2014 executată în condiţii necorespunzătoare din pedeapsa de 15 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 704/24.05.2004, definitivă prin nerecurare la data de neapelare la data de 08.06.2004, din executarea căreia petentul a fost liberat condiţionat la data de 14.10.2014. Reduce în mod corespunzător cu 162 zile închisoare restul rămas neexecutat de 1170 zile închisoare din pedeapsa de 15 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 704/24.05.2004, definitivă prin nerecurare la data de neapelare la data de 08.06.2004, din executarea căreia petentul a fost liberat condiţionat la data de 14.10.2014, urmând acestea să fie avute în vedere la momentul înlocuirii pedepsei detenţiunii pe viaţă cu pedeapsa închisorii”, au decis magistraţii.

Şi-a cumpărat libertatea cu 5.000 de lei

SPYNEWS a dezvăluit că asasinul care a atacat-o în 2014 pe Raluca Macovei, în propria locuinţă, şi-a cumpărat libertatea cu 5.000 de lei. Arestat la momentul respectiv, Vasile Miron şi-a rugat mama să îl salveze, iar femeia a contactat-o, potrivit declaraţiei acesteia, pe Raluca Macovei, pentru a-i cerşi milă. "Am fost la doamna Raluca şi am rugat-o să îl ierte. Mi-a cerut 4.000 de lei. Am făcut împrumut, ca să îi dau ei 4.000 de lei, iar 1.000 de lei am plătit la mediator. După ce i-am dat banii ceruţi, doamna Raluca şi-a retras plângerea, iar fiul meu a fost eliberat. A plecat la rude, în Iaşi, iar la câteva luni avea să fie acuzat de uciderea băieţelului acela de 10 ani. Fiul meu zice că este nevinovat. Acum am mustrări de conştiinţă, nu ar fi trebuit să plătesc pentru eliberarea lui. Nu se mai ajungea aici, dacă rămânea în arest. Acum e condamnat pe viaţă", a declarat mama asasinului, în exclusivitate pentru SPYNEWS. Contactată de reporterii SPYNEWS, Raluca Macovei a declarat că ar vrea să uite definitiv episodul sinistru și că, de fapt, banii livrați de mama criminalului nici măcar nu ar fi ajuns la ea. ”Banii au ajuns la avocat, am plătit avocatul. Eu nu am luat niciun ban. Nu mai vreau ca numele meu să fie asociat cu individul respectiv. Este un episod pe care vreau să îl uit”, a explicat vedeta.

A decapitat o fată şi a ascuns cadavrul în hazna

În 2014, când a intrat peste Raluca Macovei în casă, Vasile Miron abia fusese eliberat condiţionat, pentru o crimă comisă în 2003. În seara de Crăciun a anului 2003, a atacat-o pe Rozalia Dincă (17 ani), nepoata lui Cristian Mitrache, zis Sadoveanu, unul dintre liderii clanului "Belgienilor". Tatăl tinerei, Ioan Dincă, a anunţat Poliţia din localitate că fiica sa, care plecase la colindat în seara zilei de 25 decembrie, nu s-a mai întors acasă. Fata fusese ucisă de Miron, după o tentativă de viol. În încercarea de a scăpa de cadavru, Vasile Miron a decapitat-o pe fată şi a aruncat trupul în haznaua din curtea casei. Vasile Miron a fost prins după câteva zile, de poterele ţigăneşti, care îl căutau prin oraş, să îl omoare. A scăpat ca prin minune din mâinile interlopilor. Salvat de poliţie, a recunoscut fapta. Condamnat definitiv în 2004, la 15 ani de puşcărie, a executat doar 10, fiind eliberat în 2014.

Iertat de Raluca Macovei, a mai comis o crimă

După episodul cu Raluca Macovei, criminalul s-a refugiat în judeţul Iaşi, iar după câteva luni a mai comis o crimă. Conform ziaruldeiasi.ro, în declaraţia lui Vasile Miron, consemnată în rechizitoriu, acesta a spus că în după-amiaza zilei de 29 mai 2015, după ce a tras vin alături de alte două rude, a ieşit din curtea casei mătuşii sale şi a văzut că pe stradă se afla Ale­xandru Agape (10 ani) - victima sa -, alături de un alt co­pil. Alexandru i-ar fi spus uciga­şului că vrea să meargă cu el, iar pe drum copilul i-ar fi cerut telefonul mobil, spunând că vrea să îl ţină în mână. "După ce am mai mers puţin, Agape Alexandru a scăpat telefonul pe jos, sărindu-i carcasa din spate. Atunci eu l-am împins pe Agape Alexandru cu mâna, iar Agape Alexandru a alunecat pe lângă drum, pe unde era o denivelare, acesta a căzut după ce eu l-am împins, iar eu m-am aplecat să iau telefonul de jos, i-am asamblat carcasa şi bateria şi m-am întors spre el să văd ce face. L-am văzut pe Agape Alexandru că se ridicase în şezut şi îşi ţinea mâna la gât în partea stângă. M-am dus la el, l-am tras de mână şi am văzut că îi curgea sânge de la gât. M-am uitat să văd ce este pe acolo pe jos şi am văzut că în locul unde a căzut Aga­pe Alexandru erau mai multe fiare, fier-beton precum şi gunoaie. Agape Alexandru s-a lăsat pe spate, s-a întins pe jos cu faţa în sus şi nu mai mişca. Nu ştiam ce să fac, m-am panicat. Văzând acestea, l-am tras pe Agape Alexandru de umeri, câţiva metri, şi l-am pus într-un loc unde era vegetaţie, ca să nu fie văzut“, a declarat Vasile Miron. Ulterior, Vasile Miron a declarat că s-a dus la birtul din sat, unde a băut bere, vin şi vodcă până spre dimineaţă. A doua sea­ră a luat mai multe pături şi o rolă cu bandă textilă şi s-a întors la locul unde ascunsese cadavrul. A înfăşurat trupul într-un sac şi în pătură, legând cu banda textilă de jur împrejur, după care l-a aruncat într-o râpă. Apoi a fugit din ţară, fiind capturat cu greu, în Germania.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro