Calendar cu viitoarele măsuri de relaxare din România. Ce urmează să se întâmple de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 26.05.2021 la 11:04
Actualizat pe 26.05.2021 la 11:04
Românii așteaptă cu nerăbdare noile măsuri de relaxare, sperând ca oamenii să revină ușor-ușor la viețile lor normale. Calendarul viitoarelor măsuri urmează să fie stabilit zilele următoare, potrivit anunțului făcut ieri de Florin Cîțu. Iată ce s-ar putea întâmpla de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august.
- Cum ar putea arăta calendarul cu viitoarele măsuri de relaxare din România.
- Ce urmează să se întâmple în țara noastră de la datele de 1 iunie, 1 iulie și 1 august.
Așadar, potrivit autorităților, următoarele trei etape de relaxare sunt de la 1 iunir, 1 iulie și 1 august. Acestea au ținut însă să transmită că restricțiile nu vor fi ridicate toate deodată, ci treptat, dar totul depinde de numărul persoanelor care se vaccinează, dar și de cum evoluează pandemia, respectiv rata de incidență care va fi înregistrată.
Ce presupune calendarul cu viitoarele măsuri de relaxare din România
Așadar, dacă până pe data 1 iunie se vor imuniza, în total, 5 milioane de cetățeni, iar incidența va scădea sau va fi echivalentă cu trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori, există posibilitatea susținerii spectacolelor în spații deschise cu până la 1.000 de oameni.
În privința evenimentelor, cum ar fi nunți, meste festive și botezuri, ar putea lua parte, în exterior, maxim 70 de oameni, iar în interior maxim 50 de participanți. La 1 iunie s-ar putea permite și formarea „grupurilor pietonale” cu maxim opt oameni, dacă nu fac parte din aceeași familie. Cât despre sălile de fitness, ar putea să funcționeze la 70% din capacitate, față de 50% ca în prezent, fără ca masca de protecție să fie purtată, însă cu asigurarea unei suprafețe de 7mp/om.
Ce ar putea să se întâmple de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august
De la 1 iulie veștile ar putea fi și mai bune, existând posibilitatea ca teatrele și sălile de concerte să funcționeze la 100% din capacitate. Acest lucru e condiționat însă de următorul aspect: dacă până atunci vor fi vaccinate 6 milioane de persoane. Oamenii trebuie să știe însă că vor trebui să parte mască în acest context.
CNSU a făcut recent o precizare și pentru numărul de spectatori permis în aer liber, transmițând următorul mesaj: „Se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”.
La 1 iulie s-ar putea permite formarea de „grupuri pietonale” mai mari, de maximum 10 persoane, dacă oamenii nu fac parte din aceeași familie. Numărul acesta nu se va schimba însă în august.
Tot atunci, sălile de fitness ar putea fi deschise la capacitate completă, doar dacă ținta de vaccinare este însă atinsă și rata de infectare este în continuare scăzută. Masca de protecție nu va fi obligatorie, însă tot trebuie asigurată o suprafață de 7 mp/om.
La 1 august ar putea vești și mai îmbucurătoate și să crească numărul oamenilor permiși la spectacolele realizate în aer liber, așa cum arată următorul mesaj: „Începând cu data de 1.08.2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară și cu condiția ca evenimentul să nu aibă o durată mai mare de o zi”, conform Libertatea.
Și în cazul nunților, al botezurilor și a altor evenimente de acest tip ar putea să crească numărul de participanți, conform CNSU, însă doar în cazul în care incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau echivalentă cu 3/1.000 de locuitori.