Calendar ortodox, miercuri, 17 aprilie. Cea mai puternică rugăciune împotriva fricii

Calendar ortodox, miercuri, 17 aprilie. Cea mai puternică rugăciune împotriva fricii © Foto: Facebook

Un mare sfânt al creştinătăţii este sărbătorit pe data de 17 aprilie. În fiecare an, în această zi, este trecut în calendarul ortodox Sfântul Simeon, episcopul Persiei.

Sfântul Simeon, episcopul Persiei, şi-a dedicat întreaga viaţă Lui Hristos. El a trăit în perioada în care creştinii erau persecutaţi şi a pătimit alături de alţi peste 1000 de creştini. 

Sfântul Simeon, episcopul Persiei, nu a renunţat nicio clipă la credinţa lui, aşa cum i-a sfătuit mereu şi pe cei din jurul său. Sfântul Simeon, episcopul Persiei, a avut parte de un sfârşit tragic, fiindu-i tăiat capul.

CITESTE SI: Calendar ortodox, marţi, 16 aprilie. Lor trebuie să le spui "La mulţi ani" în această zi

În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfântul Simeon Persul

"Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Simeon, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Cel ce te-ai încununat cu cununa nestricăciunii şi stai înaintea Scaunului Domnului, prin rugăciunile tale, preafericite, păzeşte pururea pe cei ce cu credinţă cinstesc pătimirea ta cea luminată.

Purtătorule de Dumnezeu Sfinţite Mucenice Simeon, arătatu-te-ai vas cinstit al Dumnezeiescului Duh, din care ungându-te, ai păstorit poporul cel ales la apa cunoştinţei, prin toiagul Dumnezeieştilor dogme, mucenice. Strălucit-ai în lume cu fapta şi cu cuvântul întru viaţă luminată şi ai păstorit poporul la verdeaţa cea dătătoare de viaţă, cuvioase, care cinsteşte Dumnezeiască pomenirea ta, mucenice.

Purtat-ai pe mâini pe Cel Ce poartă toate şi ai alăptat ca pe un Prunc pe Dătătorul de lapte; roagă-L pe Dânsul, Fecioară, să se milostivească spre tot poporul Lui, care cu credinţă te laudă pe tine. Amin".

 

O.P. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro