Calendar ortodox, 26 februarie. Rugăciunea făcătoare de minuni pe care să o spui

Calendar ortodox, 26 februarie. Ce mare sfânt este sărbătorit © Arhivă

Miercuri, pe 26 februarie, creștinii pomenesc un mare sfânt, cu puteri tămăduitoare. Rostește rugăciunea închinată Sfântului Porfirie, pentru a avea parte de o minune în viața ta.

Sfântul Porfirie s-a născut la Tesalonic, iar la vârsta de 25 de ani se retrăgea deja în Egipt, unde a fost tuns în monahism. A stat cinci ani la o mănăstire, după care a ajuns la Ierusalim. Cea mai mare reușită a lui Porfirie a fost curățarea cetății Gaza de obiceiurile păgâne, ceva ce nimeni nu a mai reușit până la venirea lui.

Atunci când cei de la Gaza au auzit că sfântul Porfirie va veni să îi curețe, au încercat să îl întoarcă din drum cu diverse șiretlicuri, însă la fiecare pas în care ar fi trebuie să se întoarcă, sfântul Porfirie le răspundea cu minuni.

Rugăciunea pentru Sfântul Porfirie

Se spune că rugăciunea închinată lui Porfirie are puteri tămăduitoare incredibile și că dacă o rostești, vei avea parte de o mare minune în viața ta. Așadar, citește și repetă rugăciunea de mai jos și deschide-ți sufletul.

Preacuvioase Părinte Porfirie, robule al Dumnezeului Celui Viu, primeşte laudele pe care ţi le aducem cu inimă smerită şi mijloceşte înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră.

Ocroteşte-ne de tot răul şi de toată tulburarea. Ajută-ne să biruim ispitele care ne stau înainte şi prin răbdarea noastră să dobândim cununile cele netrecătoare. Iar la înfricoşătoarea Judecată să fim feriţi de veşnica pedeapsă şi să fim aşezaţi în partea cea de-a dreapta, unde cu soborul tuturor sfinţilor te veseleşti de frumuseţile cereşti. Ca primind grabnicul tău ajutor să Îi mulţumim în vecii vecilor Dumnezeului Care te-a proslăvit. Amin.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro