Calendar Ortodox. Cine a fost Andrei Stratilat, Sfântul pe care îl sărbătorim astăzi

Calendar Ortodox. Cine a fost Andrei Stratilat, Sfântul pe care îl sărbătorim astăzi © doxologia.ro

Luni, pe 19 august, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Andrei Stratilat, o figură importantă în lumea religioasă. Pentru a afla mai mult despre cine a fost Sfântul Andrei Stratilat și de ce este pomeniti astăzi de creștini, continuă să citești mai departe.

Sfântul Andrei a fost un ofițer apreciat al armatei imperiale a Romei, în perioada împăratului Maximian. A fost atât de apreciat încât a fost „promovat” la rangul de general, zis și „Stratilat”.

Cine este Sfântul Andrei Stratilat

În anul 305, a luptat împotriva perșilor și, împreună cu cei sub ordinea lui s-a rugat la Iisus Hristos, pentru a ieși învingători din această bătălie. Într-un final, au ieșit învingători din această cumpănă.

Deși a intrat biruitor în Antiohia, a fost denunțat din cauza faptului că este creștin. Pentru asta, a fost și torturat și chinuit foarte mult. A fost un om foarte respectat, însă, motiv pentru care a fost și eliberat din temniță, în încercarea de a evita o revoluție.

Prigonirea a continuat, iar Generalul Andrei și armata lui au fost exilați pe Munții Taurus. Acolo, au fost surprinși de armatele romane, chiar în timp ce se rugau. Au fost toți decapitați, însă cu toții au primit cu împăcarea moartea mucenicească pentru Hristos.

Rugăciune către Sfântul Andrei Stratilat

Mărirea cea pământească ai lăsat şi Cereasca Împărăţie ai moştenit; sângele picurându-ţi, ca şi cu o cunună de piatră nestricată, prea minunat te-ai împodobit; şi către Hristos ai venit cu sobor răbdător de patimi, cu ceata îngerilor în Lumina Cea Neînserată; şi pe Hristos, Soarele Cel Neapus, ai aflat, Sfinte Andrei Stratilat. Aceluia roagă-te pururea, cu cei împreună cu tine purtători de chinuri, să mântuiască sufletele noastre.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro