Calendar ortodox, duminică, 11 august. Mare sărbătoare în calendar, cu cruce neagră

Calendar ortodox, duminică, 11 august. Mare sărbătoare în calendar, cu cruce neagră © arhivă

Pe data de 11 august, duminică este mare, mare sărbătoare la români! În fiecare an, în această zi, este prăznuit un mare sfânt care, de altfel, este trecut cu cruce neagră, în calendarul ortodox. Sfântul Nifon este sărbătorit în ficare an pe data de 11 august.

Pe 11 august este mare sărbătoare în calendar, marcată și de cruce neagră. În această zi, în fiecare an este prăznuit Sfântul Nifon a fost Mitropolit al Tesalonicului.

Sfântul Nifon a fost Mitropolit al Tesalonicului, iar după trei a ajuns patriarh al Constantinopolului. Sfântul Nifon a fost dat jos de Sultanul Baiazid al II-lea, însă după un timp Sfântul Nifon a fost chemat, din nou, la conducerea Patriarhiei. A fost din nou exilat de turci, iar după ce l-a cunoscut pe Radu cel Mare va fi pus să reorganizeze Biserica în Ţara Românească. Sfântul Nifon şi-a dat sfârşitul la Mănăstirea Dionisiu, unde a murit pe data de 11 august 1508.

Rugăciunea către Sfântul Nifon, care îndepărtează boala şi te ajută să recapeţi sănătatea

"Primește, Părinte, pe mortul care și-a pierdut sufletul, primește pe cel ce este în groapa păcatelor; primește pe hulitorul, vicleanul, nerușinatul, înrăutăţitul, pe cel întinat cu sufletul și cu trupul. Primește pe cel robit de toate puterile drăcești. Miluiește-mă pe mine nelegiuitul, tilharul, lepădatul, urâciunea păcatului! 
 Miluiește-mă, Izvorule al tămăduirii, al milostivirii și nu-ți întoarce de la mine față Ta Preabună. 
 Nu spune Doamne "nu te cunosc!" 
 Nu mă întreba "unde ai fost până acum?" 
 Nu mă trece cu vederea pe mine, țarina, fumul, stricăciunea, nelegiuirea, ocărâ, urâciunea, gunoiul, sălașul dracilor și sminteala oamenilor! 
 Nu mă lepăda de la Tine, Stăpâne, ci îndură-Te și mă miluiește! 
 Pentru că știu, Iubitorule de oameni, că nu voiești moartea păcătosului, ci să-l întorci și să-l faci viu. 
 Nu Te voi lasă până nu mă miluiești și până nu mă ajuți. Amin!"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro