Calendar ortodox, duminică, 17 mai. Rugăciunea pe care trebuie spui pentru a trece peste durerile sufletești

Calendar ortodox, duminică, 17 mai. Rugăciunea pe care trebuie spui pentru a trece peste durerile sufletești © arhiva

În fiecare an, pe data de 17 mai, toți credincioșii au parte de o mare sărbătoare: Sfântul Apostol Andronic este sărbătorit în fiecare an de către toți românii. 

Ziua de 17 mai este o zi importantă pentru toți credincioșii. Atunci este prăznuit Sfântul Apostol Andronic, episcopul Panoniei! De-a lungul vieții sale, aceasta împreună cu soția sa Sfânta Iunia luptau împotriva închinării la idoli, dar vindecau și oamenii de boli cu puterea lui Dumnezeu. 

Creștii sunt îndemnați de fiecare dată să rostească rugăciunea către Sfântului Apostol Andronic și soția sa, Iunia, pentru a putea să treacă pe durerile pe care le au în suflet. 

"Sfinţilor Apostoli rugaţi pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Laudă aduce lui Dumnezeu cinstita Biserică, întru preasfântă pomenirea ta, fericite, mărind cu credinţă nevoinţele tale.

Toate mişcările minţii tale, le-ai îndreptat spre plinirea voilor lui Dumnezeu, bucurându-te, preasfinţite Andronic.

Primit-ai de la Dumnezeu har dumnezeiesc, a curăţi boli, şi a goni duhuri viclene, cugetătorule de Dumnezeu Andronic. Plouă-mi mie mântuire de toate greşelile, şi îndreptare vieţii, cu mijlocirea şi cu harul ce este întru tine preacurată Fecioară. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro