Calendar ortodox, duminică, 2 februarie. Rugăciunea extrem de puternică pe care este bine să o spui de Întâmpinarea Domnului!
Publicat pe 02.02.2020 la 11:51 Actualizat pe 02.02.2020 la 12:17
Este sărbătoare mare astăzi pentru credincioşi. În fiecare an, pe data de 2 februarie, creştinii prăznuiesc Întâmpinarea Domnului, care este una dintre cele mai importante sărbători de peste an.
Este sărbătoare mare astăzi pentru credincioşi. În fiecare an, pe data de 2 februarie, creştinii prăznuiesc Întâmpinarea Domnului, care este una dintre cele mai importante sărbători de peste an.
Întâmpinarea Domnului, sărbătorită pe 2 februarie
Pe 2 februarie, la 40 de zile de la Crăciun, de la Naşterea Domnului, este sărbătorită Întâmpinarea Domnului. Această sărbătoare simbolizează ducerea la Templu a Mântuitorului de către Fecioara Maria şi de către dreptul Iosif.
Acesta era un obicei Sfânt, pentru împlinirea Legii. Potrivit tradiţiei, fiecare băiat nou-născut era dus la Templu şi închinat Lui Dumnezeu, la 40 de zile de la venirea lui pe lume.
Tradiţii şi obiceiuri de Întâmpinarea Domnului
Există mai multe tradiţii şi obiceiuri legate de sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Astfel, pentru ca lucrurile să meargă bine în familie şi în viaţă este foarte bine ca oamenii să meargă la biserică şi să aprindă lumânări pentru sufletele celor plecaţi dintre noi, dar şi pentru cei vii. În cazul în care oamenii nu pot ajunge la biserică, este bine să se închine şi să se roage acasă. De altfel, este bine ca în această zi să se dea ceva de pomană, dar şi să se evite treburile casnice.
Rugăciunea pe care este bine să o spui în ziua de Întâmpinarea Domnului
''Astăzi aleasa Maică merge de la Betleem la Ierusalim, iar dumnezeiescul Prunc Iisus în brațele ei ca un nor ușor este purtat. Iar noi, nevrednicii, întâmpinând pe Împăratul Slavei și pe Maica Fecioară Preasfântă, împreună cu bătrânul Simeon cântăm celei binecuvântate: Vino, Preacurată, Domnul este cu Tine și prin Tine împreună cu noi!
Cetele cerești, plecate spre pământ, văd pe Cel Unul Născut, pe Făcătorul lor și Stăpânul a toată făptura, în brațele feciorești ale Maicii celei neispitite de bărbat, mergând la Ierusalim, purtat ca un Prunc, și bucurându-se, cântă Lui și Împărătesei Fecioare laudă de sărbătoare:
Vino, Împăratul cerului și al pământului, în cetatea Marelui Împărat, Sionul cel sfânt;
Vino, Dumnezeule Preaînalt, din înălțimile cerești în biserica pământească și făcută de mâini;
Vino, Fiule Unule Născut, și Te sălășluiește cu oamenii pe pământ;
Vino, Mielul Cel nevinovat și dumnezeiesc, să Te aduci Domnului, Cel din ceruri;
Vino, Preacurată Porumbiță, Mireasă fără de bărbat, a Sfântului Duh;
Vino, Mielușea neîntinată, Maica neprihănită a Mielului Hristos;
Vino, Pruncă de Dumnezeu aleasă, Fiica cea preadorită a lui Dumnezeu Tatăl;
Vino, Împărăteasa Cerului, Stăpâna cea bună a întregii lumi;
Vino, Preacurată, Domnul este cu Tine și prin Tine împreună cu noi!'. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.