Calendar ortodox, duminică, 24 noiembrie. Rugăciunea puternică pe care este bine să o spui în această zi, din Postul Crăciunului

Calendar ortodox, duminică, 24 noiembrie. Rugăciunea puternică pe care este bine să o spui în această zi, din Postul Crăciunului © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, duminică, pe 24 noiembrie. Un mare sfânt al creştinătăţii este prăznuit de către creştini în fiecare an, la această dată. Astfel, Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, este pomenit de Biserică pe 24 noiembrie.

Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, sărbătorit pe 24 noiembrie

Sfântul Mucenic Clement a trăit în vremea Sfinţilor Apostoli. El a fost un om bun şi credincios, ajungând episcop în Roma. În plus, despre Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, se ştie că şi-a pierdut mama şi fraţii într-un naufragiu, iar, ulterior, şi tatăl, când acesta a plecat să-şi caute familia. La vârsta de 24 de ani pleacă şi el în căutarea părinţilor, iar prin minune îi găseşte.

De asemenea, Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, şi-a dat viaţa pentru credinţă. El a  fost pus să creadă în zei, dar nici nu a vrut să audă, astfel că a avut un sfârşit mucenicesc.

În plus, Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, este cunoscut pentru faptul că a botezat 424 de oameni într-o zi de Paşte. Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei, a fost ucis, după ce a fost aruncat în mare, fiindu-i legat de grumaji o ancoră de fier.

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei

"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Clement, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Condacul 1

Apărătorului credinţei celei adevărate în Hristos şi marelui surpător al înşelăciunii slujitorilor de idoli, îndelung suferitorului de chinuri amare, adunându-ne toţi iubitorii de mucenici, cu multă dorire să-i cântăm: Bucură-te, Clement, mult pătimitorule, Mare Mucenice al lui Hristos!

Icosul 1

Înger în trup cu minte de Hristos iubitoare te-ai arătat, căci cu totul de sine te-ai lepădat şi crucea suferinţelor ai purtat; pentru care te lăudăm, strigând către tine aşa:
Bucură-te, cel ce din pruncie vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat;
Bucură-te, că maica ta cu mare dragoste te-a alăptat;
Bucură-te, fiu al Bisericii cu adevărat;
Bucură-te, că numele Clement cu taină l-ai purtat;
Bucură-te, că numele Clement vie înseamnă cu adevărat;
Bucură-te, că via aceasta Hristos o a lucrat;
Bucură-te, căci cu al Său mir te-a adăpat;
Bucură-te, rodule al viei lui Hristos;
Bucură-te, al Bisericii mărgăritar prealuminos;
Bucură-te, că roadele viei tale bine au plăcut lui Hristos;
Bucură-te, alesule din scutece spre mare folos;
Bucură-te, tânără mlădiţă de vie cu rod preafrumos;
Bucură-te, Clement mult pătimitorule, Mare Mucenice al lui Hristos! Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro