Calendar ortodox, duminică, 29 martie. Rugăciunea pentru adevăr închinată unui mare sfânt

Calendar ortodox, duminică, 29 martie. Rugăciunea pentru adevărat închinată unui mare sfânt © Arhivă

Un important sfânt este pomenit de creștinii ortodocși, pe 29 martie. Orice bun creștin trebuie să știe și, în aceste clipe grele, să rostească rugăciunea pentru aflarea adevărului și pentru mântuirea sufletelor.

Pe 29 martie 2020, se face pomenirea Sfântului Mucenic Marcu, episcopul Aretușelor. 

Cine a fost Sfântul Mucenic Marcu

În vremea lui Constantin cel Mare (306 - 337), a distrus mai multe temple păgâne, iar în locul lor a zidit biserici, scrie crestinortodox.ro. Odată ce pe tron a ajuns împăratul Iulian Apostatul, considerat păgân, Sfântul Mucenic Marcu a fost supus unor chinuri groaznice.

Despre chinurile la care a fost supus Sfântul Marcu, de dragul credinței, s-a vorbit în scrierile Sfântului Grigorie Teologul și Fericitului Teodorit. A fost biciuit, i s-au tăiat urechile, a fost dezbrăcat și uns cu miere, apoi legat de un copac pentru a fi omorât de veninul insectelor care l-au atacat. Însă, a durat toate acestea fără a lăsa să-i curgă măcar o lacrimă.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Marcu

În această zi, în care se face pomenirea sa, este bine să rostim și rugăciuena închinată Sfântului Mucenic Marcu.

Și părtaș obiceiurilor și următor scaunelelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învățând și cu credință răbdând până la sânge, sfințite mucenice Marcu, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro