Calendar ortodox, duminică, 7 martie. Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor
Publicat pe 06.03.2021 la 15:11 Actualizat pe 06.03.2021 la 15:12
An de an, pe data de 7 martie, sunt prăznuiți Sfântul Pavel Cel Simplu şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson! Iată cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor pe care fiecare credincios trebuie să o rostească în această zi sfântă.
- Sfântul Pavel Cel Simplu şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson sunt prăznuiți pe 7 martie.
- Iată rugăciunea pe care trebuie să o rostești în această zi sfântă.
Data de 7 martie reprezintă zi de mare sărbătoare la români. Conform calendarului ortodox, în această zi sunt prăznuiți Sfântul Pavel Cel Simplu şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson (Sfântul Efrem, Sfântul Vasilevs, Sfântul Evghenie, Sfântul Agatodor, Sfântul Elpidie, Sfântul Capiton, Sfântul Eterie).
Sfântul Pavel Cel Simplu şi Sfinţii Mucenici Episcopi din Cherson sunt prăznuiți pe 7 martie
Pe lângă faptul că a fost un om corect și simplu, Sfântul Pavel cel Simplu era de meserie plugar și a trăit o viață curată, fără răutate sau prefăcătorie faţă de aproapele său. Chiar și așa, Sfântul Pavel cel Simplu era însurat cu o femeie rea şi desfrânată și, deși a găsit-o înşelându-l cu un alt bărbat, Sfântul a iertat-o şi a lăsat-o cu celălalt bărbat.
"Bine, bine, nu-mi pasă de ce faceţi, martor iau pe Iisus Hristos; de acum înainte nu vreau să o mai văd înaintea ochilor; a ta să fie şi ea şi copiii ei, iar eu mă voi duce şi mă voi face monah".
Sfântul Pavel cel Simplu, fiind urmaș al Domnului, a fost înzestrat cu harul împotriva demonilor, reușind să-i alunge de fiecare dată. De asemenea, acesta a trăit într-o chilie şi a făcut mai multe minuni de-a lungul vieții sale.
Cea mai puternică rugăciune pentru iertarea păcatelor
”Mie, celui ce mă nevoiesc şi acum să-ţi aduc cântare nouă de laudă, de Dumnezeu purtătorule, Sfinte Pavel, prin deshiderea gurii, dă-mi har a grăi, cu rugăciunile tale, preacuvioase, ca să vestesc cinstitele tale nevoinţe. Din tinereţe ai luat jugul Domnului, cuvioase şi în brazdele inimii tale ai semănat grâul cel duhovnicesc şi ai secerat spicele care întăresc sufletele, de Dumnezeu binecuvântatule. Pentru sudorile cele prea multe ai primit în schimb Împărăţia cea de sus, tu, care ai trăit pe pământ ca un fără de tup şi ai vieţuit viaţa îngerilor. Deci şi acum în Ceruri, stând înaintea Preasfintei Treimi, adu-ţi aminte de noi.
Trupul meu cel stricăcios luându-l Cel fără de trup, din sângiuirile tale, Dumnezeiască Mireasă şi în iesle culcându-Se de bunăvoie, trupul acesta pe care L-a luat, Îl îndumnezeieşte Cel Preabun, prin unirea cu el, Maica lui Dumnezeu. O, bărbăţia ta, prealăudate! O, sufletul tău cel viteaz! Că dorind să sfărâmi fălcile leilor celor nevăzuţi, ai purtat în timpul nopţii sarcină pe umeri două pietre prea mari.
Cine poate să spună precum se cuvine luptele tale? Că tu, călătorind pe căile prea aspre ale pustietăţii, ai mâncat poame crude, obişnuindu-te să-ţi desfătezi gustul cu durerile înfrânării. Văzătorul de Dumnezeu Moise s-a învrednicit odinioară de privirea cea Tainică în mijlocul rugului; iar Preacinstitul Pavel, cerând cu strigare foc de sus, s-a aflat pe sine aprins, fără de ardere.
Cu firea fără de început fiind, Cuvinte, ca Dumnezeu şi cu Tatăl întocmai la cinste fiind, ai luat început sub ani, născându-Te din Fecioara şi cu firea Om Te-ai arătat; şi petrecând ca un Prunc, Te-ai văzut înfăşat în scutece. Fiului Celui Născut fără stricare din Tatăl mai înainte de veci şi mai pe urmă din Fecioară Întrupat, mai presus de fire, lui Hristos Dumnezeu să-I strigăm: Cel Ce ai înălţat fruntea noastră Sfânt eşti, Doamne.” Amin.
Citește și: Calendar ortodox, sâmbătă, 6 martie. Creștinii sărbătoresc mai mulți sfinți importanți!