Calendar ortodox, joi, 12 septembrie. Rugăciunea care face minuni în viaţa ta, dacă o rosteşti în această zi

Calendar ortodox, joi, 12 septembrie. Rugăciunea care face minuni în viaţa ta, dacă o rosteşti în această zi © Facebook

Sărbătoare mare pentru creştini, joi, pe 12 septembrie. În fiecare an, la această dată, unul dintre marii Sfinţi ai creştinătăţii este prăznuit. Astfel, Sfântul Mucenic Autonom este sărbătorit de către creştini.

Sfântul Mucenic Autonom, prăznuit pe data de 12 septembrie

Sfântul Mucenic Autonom a fost episcop în Italia şi a propovăduit credinţa în Domnul. El a întors mulţi oameni de pe calea pierzării, iar pe mulţi păgâni i-a făcut să devină creştini. În plus, în numele credinţei, Sfântul Mucenic Autonom a ridicat o biserică pe care a închinat-o Sfântului Arhanghel Mihail.

Sfântul Mucenic Autonom a fost ucis de păgâni

Sfântul Mucenic Autonom a avut o moarte martirică, el fiind ucis chiar în timpul sfintei slujbe de către un grup de păgâni. Aceştia au intrat în biserică şi l-au ucis pe Sfântul Mucenic Autonom în timp ce se afla în Sfântul Altar. De asemenea, şi ceilalţi credincioşi care au luat parte la slujbă au fost omorâţi. Trupul Sfântul Mucenic Autonom a fost îngropat de către diaconiţa Maria. 

Ceilalţi Sfinţi sărbătoriţi pe 12 septembrie, alături de Sfântul Mucenic Autonom

Sfântul Mucenic Curnut, episcopul Iconiei, Sfântul Mucenic Teodor, Sfinţii Mucenici Machedonie, Tatian şi Teodul, Sfântul Mucenic Iulian cel din Galatia, Cuviosul Daniil cel din Tasios.

Rugăciune către Sfântul Mucenic Autonom

"Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Avtonom, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Fiind luminat pururea cu Lumină Dumnezeiască, ierarhe, izbăveşte-mă de întunericul păcatelor, ca să laud astăzi luminatul tău praznic.

Făcându-te arhiereu, ca un râvnitor al Apostolului Pavel, ai înconjurat toată lumea, propovăduind mântuirea tuturor şi surpând capiştile idolilor. Fiindu-ţi întărit sufletul pe piatra credinţei, ai pătimit ucidere cu pietre; şi cu bucurie către Viaţa Cea Neveştejită te-ai mutat, Sfinţite Mucenice Avtonom. Născut-ai mai presus de Cuvânt pe Cel Născut mai înainte de veci din Tatăl, Maică Neispitită de nuntă. Pe Acela roagă-L pentru noi, cei ce te lăudăm pe tine cu dreaptă credinţă. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro