Calendar ortodox, joi, 13 iunie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când simţi că ţi se face o nedreptate

Calendar ortodox, joi, 13 iunie. Rugăciunea pe care să o spui atunci când simţi că ţi se face o nedreptate © Foto: Facebook

Sărbătoare importantă pentru creştini, joi, 13 iunie. O mare Sfântă a creştinătăţii este sărbătorită în această zi. Sfânta Muceniţă Achilina este prăznuită, în fiecare an, pe data de 13 iunie.

Sfânta Muceniţă Achilina a fost învăţată de mică să urmeze numele Domnului, iar la vârsta de 7 ani Sfânta Muceniţă Achilina ştia totul despre viaţa de creştin. La 15 ani, Sfânta Muceniţă Achilina a decis să le înveţe şi pe prietenele ei despre religie, sfătuindu-le mereu să nu se închine idolilor.

Pentru că nu a vrut să renunţe la credinţa ei, Sfânta Muceniţă Achilina a fost supusă unor chinuri teribile şi a murit. A doua zi, Sfânta Muceniţă Achilina a înviat prin puterea Lui Dumnezeu, iar în cele din urmă a sfârşit fiindu-i tăiat capul. 

Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Achilina

"Cel tăiat pe cea netăiată o a tăiat şi a văzut pământul Soarele pe care nu-1 văzuse. Pe pierzătorul vrăjmaş apa l-a înecat şi pe cea neumblată a trecut Israel şi cântare s-a cântat: Domnului să-I cântăm, căci cu mărire S-a preaslăvit. Fiind cu adevărat mărită, stai înaintea Mirelui tău Hristos, în ceruri bucurându-te. Pentru aceasta pe cei ce te cinstesc pe pământ cu dreaptă credinţă, măreşte-i cu rugăciunile tale, cinstită şi ţi-i fă părtaşi pe cei ce cântă Domnului, căci cu mărire S-a preaslăvit.

Săvârşindu-ţi sufletul curat, mărită, ai primit harul Duhului şi cu rănile trupului tău te-ai arătat foarte frumoasă. Pentru aceea, fiind tu curată desăvârşit, cu totul nevinovată, s-a logodit cu tine Mirele sufletelor, prealăudată. Iarna înşelăciunii odinioară cumplit umplând plinirile pământului, tu fiind plină de Duh, ca o muceniţă nerătăcită a Domnului Atotţiitorului, le-ai adus primăvara vieţii şi ai ridicat semn de biruinţă, Sfântă Muceniţă Achilina, mărită, cugetătoare de Dumnezeu, vrednică de laudă. Cel Ce se înţelege împreună cu Tatăl cel fără de început, a intrat în pântecele tău, făcându-Se Om şi ne-a mântuit pe noi, care eram plecaţi răutăţii şi robiţi de înşelăciunea vrăjmaşului. Pentru aceasta cu credinţă şi cu dragoste te fericim, Marie, Mireasă a lui Dumnezeu. Amin".

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro