Calendar ortodox, joi, 14 noiembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi sfântă

Calendar ortodox, joi, 14 noiembrie. Cui trebuie să-i spui „La mulți ani”, în această zi sfântă © arhivă

În fiecare an, în ziua de 14 noiembrie este mare, mare sărbătoare la români! Pe această dată, creștinii pomenesc un sfânt extrem de important, care le dă, de asemenea, ocazia tuturor să le spună „La mulți ani” sărbătoriților care îi poartă numele. 

Pe data de 14 noiembrie este mare, mare sărbătoare în calendarul ortodox, căci în această zi, românii prăznuiesc mai mulți sfinți. În fiecare an sunt pomeniți: Sfântul Apostol Filip, Sfântul Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului (Lăsatul secului pentru Postul Naşterii Domnului). 

Sfântul Apostol Filip s-a numărat printre cei 12 apostoli pe care i-a avut Iisus Hristos și era originar din Betsaida, Galileea. El a fost cel care l-a văzut pe Iisus ca fiind Mesia cel așteptat de poporul evreu. 

După ce a trecut prin mai multe încercări, Sfântul Apostol Filip și-a găsit sfârșitul la Ieropole, prin crucificare cu capul în jos.

Rugăciune puternică pentru sănătatea mamei tale

„O, Dumnezeule atotputernic, care binecuvintezi pe fii pentru părinții lor și adesea în dreapta Ta mâine îi pedepsești pentru greșelile lor, primește umila mea mulțumită pentru binefacerile pe care le reverși neîncetat asupra lor.

Dă-le viață lungă, fericită, liniștită și cu bună înțelegere. Fă-i părtași binecuvântarii Sfinților Tăi. Înmulțește-le roadele ostenelilor lor. Fă să prisoseacă peste ei binefacerile Tale și să sporească întru tot binele și întru îndestulare, ca să te binecuvântăm în toate zilele vieții noastre. Amin!”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro