Calendar ortodox, joi, 25 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în Joia Mare

Calendar ortodox, joi, 25 aprilie. Rugăciunea pe care este bine să o spui în Joia Mare © arhivă

În ziua de 25 aprilie, creștinii ortodocși prăznuiesc Joia Mare. În această zi este bine să te gândești la toți cei dragi, să faci fapte bune și să spui o rugăciune care te apără de cele rele pentru tot restul anului. 

Pe 25 aprilie, creștinii prăznuiesc Joia Mare. În această zi, calendarul ortodox mai găzduiește o sărbătoare. Mai exact, sunt prăznuiți Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu, dar și Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului.

Rugăciunea pe care trebuie să o spui în Joia Mare

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tai, şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor, şi ale ucenicului care Te-a vândut! Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: ‘Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre.  'Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţeşti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit”.

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro