Calendar ortodox, luni, 2 noiembrie. Cea mai importantă rugăciune pentru sporul casei și bine în familie
Publicat pe 01.11.2020 la 18:31 Actualizat pe 01.11.2020 la 18:31
Data de 2 noiembrie reprezintă zi de sărbătoare la români! Ce mare sfânt slujesc credincioștii în această zi? Iată și cea mai importantă rugăciune pe care trebuie să o rostești pentru sporul casei și bine în familie!
- Calendar ortodox, luni, 2 noiembrie.
- Cea mai importantă rugăciune pentru sporul casei și bine în familie!
- Ce mare sfânt sărbătoresc creștinii?
An de an, pe data de 2 noiembrie, creștinii îi prăznuiesc pe Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor, Anempodist. Cei cinci sfinți au trăit în Persia, pe vremea împăratului Şapor II, între anii 310-379, fiind cel care a declanşat, de astfel, o puternică prigoană împotriva creştinilor. Au trecut prin chinuri groaznice după ce și-au mărturisit credinţa!
Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor, Anempodist sunt prăznuiți pe 2 noiembrie
Chiar și așa, Sfinţii Mucenici Achindin, Pigasie, Aftonie, Elpidifor, Anempodist, fiind întăriţi de harul dumnezeiesc, au rămas nevătămaţi și au reușit, prin rugăciune, să dărâme un idol de seamă al perşilor. Când au văzut aceste lucruri, mâniați la culme, păgânii i-au supus la chinuri și mai mari.
Dumnezeu i-a ajutat și, cei cinci sfinți, au reușit să scape din nou din toate aceste necazuri și au adus la credinţă şi pe alţi curteni de seamă, ca Aftonie şi Elpidifor, acesta fiind de atfel primul din sfatul regelui. În acel moment, le-au fost tăiate capetele Sfinţilor Aftonie şi Elpidifor!
În plus, încă 7.000 de creştini, în frunte cu mama regelui, au trecut prin aceleași clipe de teroare! Sfinţii Achindin, Pigasie şi Anempodist au fost martirizaţi într-un cuptor ars în foc!
Rugăciune puternică pentru sporul casei și bine în familie
“Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Cel prea Înalt, mă rog ţie cu smerenie către a Ta slavă şi vrere, dă-mi Puterea de a înmulţi pâinile şi peştii, cum a făcut în pustietate Puterea Ta Dumnezeiască, când ai săturat noroadele.
Vezi-ne Iisuse Hristoase viaţa şi nevoile și asemeni păsărilor cerului fă-ne să dobândim, tot ce ne este de trebuinţă. Nu cerem Dumnezeule averi, nu cerem bogăţii, ci doar atât cât cere trupul nostru muritor, pentru a vieţui în lumea în care ne-ai lăsat, Dumnezeule Prea Înalt.
Prin puterea şi voinţa ta, din ceea ce avem, prin mare mila Ta, să dăm cu dragoste celor care nu au, astfel încât să se bucure și cel strain şi cel nevoiaş şi cel bolnav de la masa noastră, de la casa noastră, de la toate ale noastre când nevoia bate la uşă.
Nu rămânem ferecaţi, ci dăruim cu sufletul curat, mulţumindu-i lui Dumnezeu că avem de unde da din prinosul casei noastre celor nevoiaşi, celor străini. Dă-ne bucuria Doamne, că suntem în stare de a da. Amin”.